Statele Unite au activat o unitate spaţială în Coreea de Sud, împotriva ameninţărilor Coreei de Nord

Data publicării:
US soldiers attend the activation ceremony for the US Space Forces Korea in Pyeongtaek on December 14, 2022
Soldații americani iau parte la ceremonia de activare a unității US Space Forces în Coreea de Sud. Foto: Profimedia

Forţele americane din Coreea de Sud au lansat miercuri o nouă unitate spaţială în contextul în care aliaţii îşi intensifică eforturile pentru a contracara mai bine ameninţările cu rachete şi nucleare tot mai mari ale Coreei de Nord.

Forţele spaţiale americane din Coreea de Sud sunt a doua componentă spaţială din străinătate a Forţei Spaţiale a SUA şi au ca misiune să monitorizeze, să detecteze şi să urmărească potenţialele rachete, precum şi să impulsioneze capacităţile spaţiale generale ale armatei.

Comandantul forţelor americane din Coreea de Sud, generalul Paul LaCamera, a găzduit o ceremonie la baza aeriană Osan din oraşul Pyeongtaek pentru a marca crearea unităţii, care va fi condusă de locotenent colonelul Joshua McCullion, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Lansarea survine în contextul în care Seulul şi Washingtonul încearcă să îşi intensifice cooperarea în domeniul securităţii pentru a descuraja Coreea de Nord, care a testat în acest an rachete balistice intercontinentale capabile să atingă teritoriul SUA.

Forţele aeriene ale Coreei de Sud şi-au creat de asemenea propria unitate spaţială în această lună pentru a creşte puterea spaţială şi capacitatea operaţională împreună cu Forţa Spaţială a SUA.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud în baza unui tratat de apărare reciprocă semnat după ce Războiul din Coreea din 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu printr-un acord de pace.

Comandamentul Indo-Pacific şi Comandamentul Central ale SUA şi-au creat luna trecută propriile unităţi spaţiale în Hawaii şi Florida.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri