Statele Unite au un nou epicentru al pandemiei de COVID-19: California a depășit New York la numărul de cazuri confirmate

Data publicării:
spațiu de testare pentru coronavirus în California
Foto: Profimedia Images

California a depășit New York și a devenit noul epicentru al epidemiei de coronavirus din Statele Unite, după mai multe săptămâni de creștere accentuată a numărului de cazuri în cel mai populat stat american, conform datelor Universității Johns Hopkins, citate de CNN.

California a depășit New York și a devenit statul cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus din Statele Unite. Totalul său a ajuns, miercuri, la 409.305, în timp ce New York a înregistrat 408.181 de cazuri.

California, împreună cu celelalte state mari, Texas și Florida, trece printr-o creștere accentuată a numărului de cazuri în ultimele săptămâni. Comparând numărul de cazuri la 100.000 de persoane, însă, California stă ceva mai bine decât New York, având în vedere faptul că este mult mai dens populată.

Diferențe similare sunt observabile și în ce privește numărul deceselor, mult mai mare în New York, peste 32.000, în timp ce în California au murit 7888 de oameni din cauza COVID-19. Dacă cele două state americane ar fi state independente, ele ar ocupa locurile 5 și 6 în ce privește numărul total de cazuri confirmate, aflate doar în spatele SUA, Braziliei, Indiei și Rusiei, țările afectate masiv de pandemie, în care numărul infectărilor continuă să crească accentuat.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri