Statistică oficială: 1 din 10 londonezi aveau Covid-19 duminică

Data publicării:
Stradă din Londra cu un autobuz în așteptare și oameni cu mască pe stradă
Londra. Foto: Profimedia Images

1 din 10 londonezi erau infectați cu coronavirus, duminică, conform celor mai noi estimări statistice ale Biroului Național de Statistică britanic, relatează Reuters.

Estimările zilnice au arătat cu 9,5% dintre londonezi aveau Covid-19, duminică. Noile date vin la o zi după ce Regatul Unit a înregistrat din nou recordul de cazuri de infectare – aproape 120.000, după ce cu o zi înainte a depășit pentru prima oară pragul de 100.000.

Statisticile Biroului Național de Statistică arată că alți 600.000 de englezi s-au infectat cu coronavirus în cele cinci zile de dinainte de duminică, fapt ce ridică bilanțul total la peste 2 milioane de cazuri.

Prevalența a crescut și ea în toate regiunile Regatului, cea mai scăzută rată fiind înregistrată în Scoția cu 1 din 65 de persoane.

Multe industrii și rețele de transport de confruntă cu probleme mari din cauza deficitului de forță de muncă, după ce un număr mare de oameni au intrat în izolare. Spitalele au avertizat, de asemenea, în ce privește impactul asupra siguranței pacientului.

Răspândirea rapidă a Omicron a dus la un val uriaș de infectări în Marea Britanie, în contextul în care guvernul conservator al lui Boris Johnson rămâne reticent în a implementa noi restricții anti-epidemice.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri