Stoltenberg: Țările NATO sunt de acord cu creșterea bugetului pentru sprijinirea Republicii Moldova

Data publicării:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia

Țările NATO sunt de acord să mărească  bugetului care finanţează activităţi de sprijin pentru Republica Moldova, a declarat luni secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că Alianța este într-un program de parteneriat cu această țară.

„Aliaţii NATO au transmis clar că vom intensifica sprijinul pentru partenerii care sunt sub ameninţarea Moscovei (...) şi printre ei se află şi Moldova. De aceea, salut faptul că aliaţii furnizează sprijin Moldovei în diferite moduri. Eu, de asemenea, m-am întâlnit cu preşedinta Moldovei (Maia Sandu - n.r.) şi am transmis acelaşi mesaj că aliaţii sunt gata să facă mai mult”, a declarat Jens Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe din statele Alianţei, care are loc marţi şi miercuri la Bruxelles, potrivit Agerpres.

„Suntem într-un program de parteneriat cu Moldova şi în mod constant încercăm să vedem cum putem face mai mult în cadrul acelui parteneriat”, a mai spus secretarul general al NATO, care a vorbit şi despre un acord în cadrul NATO pentru creşterea bugetului „pentru a putea finanţa mai multe activităţi de sprijin pentru un partener ca Moldova”.

El a salutat şi faptul că state aliate oferă sprijin economic şi financiar Republicii Moldova în diferite moduri.

„Toate aceste lucruri contează pentru că trebuie să respectăm suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei şi vedem că sunt într-o poziţie expusă din cauza războiului din Ucraina şi din cauza prezenţei trupelor ruse în Transnistria (...)”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri