Video&Foto Strada din fața Ambasadei Rusiei din Londra a fost vopsită în culorile steagului Ucrainei

Data publicării:
La Londra, strada din fața Ambasadei Rusiei a fost vopsită în culorile Ucrainei. Foto: captură video Twitter

Mai mulți activiști au adus în fața Ambasadei Rusiei din Londra sute de litri de vopsea galbenă și albastră și au vopsit strada în culorile steagului Ucrainei. Gestul lor vine cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina, scrie Reuters.

Înainte de a începe vopsirea străzii tinerii activiști au oprit traficul. Au turnat 300 de litri de vopsea cu roabele și au folosit pensule pentru a picta steagul Ucrainei. Acesta se întinde pe o suprafață de 500 de metri pătrați.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ucraina este un stat independent și un popor cu toate drepturile la autodeterminare", a afirmat grupul într-un comunicat.

„Existența unui steag ucrainean imens în fața ambasadei (președintelui rus Vladimir Putin) din Londra îi va reaminti acest lucru".

Anvelopele mai multor vehicule au fost acoperite cu vopsea în timp ce treceau peste steagul prospăt pictat, lăsând marcaje colorate de-a lungul drumului care mărginește Hyde Park și Kensington Gardens.

Strada pe care se află Ambasada Rusiei din Londra a fost vopsită în culorile Ucrainei. Foto: Twitter
Strada pe care se află Ambasada Rusiei din Londra a fost vopsită în culorile Ucrainei. Foto: Twitter

Grupul a spus că vopseaua este comestibilă, non-toxică, fără solvenți și cu uscare rapidă, este lavabilă și proiectată pentru arta rutieră.

Moscova spune că invazia sa a fost justificată de preocupări legate de securitatea sa.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că trei bărbați și o femeie au fost arestați pentru blocarea străzii și posibile daune.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri