Student american, închis pentru 9 luni într-o închisoare din Japonia după ce a spart o lampă într-un bar

Data publicării:
inchisoare puscarie celula gratii shutterstock_745018762
FOTO: Shutterstock

Un tânăr din California aflat la studii în străinătate și-a petrecut ultimele 9 luni într-o închisoare din Japonia, după o altercație cu poliția și după ce a spart din greșeală o lampă într-un bar. Bărbatul consumase băuturi alcoolice, scrie Newsweek.

Familia lui Julian Adame roagă acum autoritățile japoneze să-l elibereze pe tânăr. Adame, student la Universitatea din Redlands, călătorea pe cont propriu după ce terminase un program de studii în străinătate, atunci când s-a întâmplat incidentul.

Mama tânărului, Leah Smith, a aflat de situația fiului ei după ce acesta nu a mai ajuns în Thailanda, unde urma să se întâlnească cu un prieten și să-și continue călătoria. Când a aflat, prietenului lui Julian și-a schimbat planurile și a mers în Japonia, pentru a-l vizita pe tânărul încarcerat la Centrul de detenție din Tokyo.

„Nu mai rezist, Vreau pur și simplu să se întoarcă acasă. Este ridicol, nu este un criminal”, a spus mama băiatului.

Potrivit oficialilor Departamentului de Stat din SUA, aflați în Japonia, Adame a început să aibă probleme cu autoritățile nipone după o noapte de petrecut prin baruri.

Mama tânărului, pe de altă parte, susține că fiul ei nu își mai amintește o parte dintre evenimentele care au avut loc în acea noapte. Se pare că acesta s-a trezit într-un bar și nu își mai amintește cum a ajuns acolo. Polițiștii i-au spus că ar fi spart o lampă și că trebuie să plătească 1.000 de dolari. Tânărul s-ar fi speriat și ar fi încercat să fugă. Iar atunci când unul dintre politiști a încercat să-l rețină, l-ar fi lovit accidental în față.

Tânărul este acum dispus să pledeze vinovat pentru obstrucționarea justiției și să plătească o amendă.

Potrivit mamei lui, tânărul a petrecut atât de mult timp după gratii, pentru că data la care trebuia să apară în fața judecătorilor a tot fost amânată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri