SUA anunță sancțiuni și pentru Belarus. Printre cei vizați e și ministrul Apărării

Data publicării:
ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin.
ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin. Foto: Profimedia

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunțat joi sancțiuni împotriva a 24 de persoane și entități din Belarus, inclusiv ministrul Apărării, din cauza „sprijinului și facilitării” invaziei ruse în Ucraina, relatază CNN.

Administrația Biden anunțase anterior că Minskul se va confrunta cu sancțiuni „rapide și decisive” dacă va permite Rusiei să lanseze un atac asupra Ucrainei de pe teritoriul său.

Printre cei vizați de sancțiunile de joi se numără două bănci de stat din Belarus – Belinvestbank și Bank Dabrabyt – precum și ministrul aApărării din Belarus, Viktor Hrenin, și secretarul de stat al Consiliului de Securitate al Belarusului, Aleksandr Volfovici.

„După ce și-a sacrificat deja legitimitatea pentru a suprima aspirațiile democratice ale poporului belarus, regimul Lukașenko pune acum în pericol suveranitatea Belarusului, sprijinind invadarea Ucrainei de către Rusia”, a spus secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

„Trezoreria continuă să perturbe capacitățile militare și financiare ale Belarusului prin sancțiuni specifice. În plus, datorită interconexiunii dintre cele două țări, acțiunile pe care Trezoreria le-a întreprins astăzi împotriva Rusiei vor impune și dureri economice severe regimului Lukașenko”, a spus Yellen.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au vorbit joi la telefon, potrivit agenției de presă de stat din Belarus .

Președintele american Joe Biden a anunțat astăzi sancțiuni economice pentru Rusia, după ce această țară a invadat Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri