SUA au testat cu succes o rachetă hipersonică, care a atins o viteză de cinci ori mai mare decât a sunetului

Data actualizării: Data publicării:
racheta
SUA au testat cu succes o rachetă hipersonică care a atins o viteză de cinci ori mai mare decât a sunetului. FOTO: Captură Digi24

Statele Unite au testat cu succes o rachetă hipersonică lansată din aer. Racheta de croazieră a fost lansată de pe un bombardier strategic B52, în largul coastelor Californiei. 

Racheta de croazieră AGM-183A ARRW a fost lansată vineri de pe un bombardier strategic B52 în largul coastelor Californiei şi a atins "o viteză hipersonică de cinci ori mai mare decât viteza sunetului, şi-a urmat traiectoria de zbor şi a explodat" în zona prevăzută, au precizat Forţele Aeriene ale armatei SUA.

Rachetele hipersonice, capabile să lanseze o armă nucleară către o ţintă specifică, sunt proiectate să zboare cu viteză mare şi la altitudine redusă şi să-şi schimbe direcţia în zbor, în loc să urmeze o traiectorie liniară şi previzibilă, ceea ce le face mai greu de interceptat.

Armata americană are mai multe programe de dezvoltare de arme supersonice. La începutul anului, a mai testat şi un alt tip de rachetă. Este o tehnologie de ultimă generaţie pe care China şi Rusia o dezvoltă, iar Pentagonul nu vrea să rămână în urmă. 

Racheta testată acum ar urma să fie prima armă hipersonică din dotarea forțelor americane.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri