SUA iau în calcul restricționarea călătoriilor din China, după ce țara a anunțat că se redeschide în mijlocul unui val mortal Covid

Data publicării:
echipajul chinez al unui cu stegulețe ale RPC la ieșirea din aeronavă
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Statele Unite iau în considerare să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, unde autorităţile şi-au relaxat brusc măsurile de combatere a Covid-19, au transmis, marţi, responsabili americani din domeniu.

Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (...) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului, citând preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia. 

China va renunța și la ultimele restricții față de turiști și va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în țară, începând din 8 ianuarie. China marchează, astfel, o nouă schimbare majoră în direcția eliminării strategiei „zero Covid”.

După trei ani de granițe închise, noua măsură redeschide, practic, țara pentru turiști și pentru cei cu viză de muncă sau studiu.

Decizia vine, însă, într-o perioadă în care China se confruntă cu una dintre cele mai grele valuri de Covid, în condițiile în care a ridicat brusc restricțiile interne, iar situația epidemică se degradează pe zi ce trece.

Conform informațiilor interne, spitalele sunt copleșite de valul de infectări, iar oamenii în vârstă mor în numere mari în spitale. Bilanțul real al deceselor și infectărilor este necunoscut, în prezent, în condițiile în care autoritățile dictaturii de la Beijing refuză să mai facă publice date.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri