SUA înregistrează un nou record negativ în valul doi al pandemiei, peste 2.500 de morţi în 24 de ore

Data publicării:
decese sua
COVID-19 a ucis deja mai mulți americani decât al Doilaea Război Mondial. Foto: Profimedia Images

Statele Unite au raportat marţi peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului, în doar 24 de ore, un record de la sfârşitul lui aprilie, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

SUA, care de mai multe săptămâni se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de Covid-19, au înregistrat în acelaşi interval mai mult de 180.000 de noi cazuri de, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorități, notează AFP, citată de Agerpres

Ultima dată când numărul morţilor cotidiene l-a depăşit pe cel înregistrat marţi, care se ridică la 2.562 de decese, a fost la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară.

Numărul persoanelor spitalizate a atins 99.000 marţi, un record de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

Creștere a cazurilor de Covid-19 în SUA după relaxarea de Ziua Recunoștinței

La câteva zile după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), experţii se tem că voiajul întreprins de milioane de americani pentru a marca această mare sărbătoare familială împreună cu cei apropiaţi va provoca "un val care se va adăuga valului actual", potrivit cuvintelor imunologului Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA.

Numărul de noi contaminări se menţine pentru moment la un nivel similar - foarte ridicat - celui înregistrat în ultimele săptămâni.

Pragul de 2.000 de morţi într-o zi, care era frecvent depăşit în primăvară, a fost atins de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

Statele Unite, care sunt ţara cea mai lovită de pandemie în cifre absolute, înregistrează în total 13,7 milioane de cazuri şi 270.450 de morţi.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri