SUA îşi avertizează din nou cetăţenii din Turcia că ar putea fi ţinta unor atacuri teroriste

Data publicării:
Grup de poliţişti în Turcia.
Autoritățile din Turcia sunt în alertă, după avertismentele ambasadelor occidentale. Foto: Profimedia Images

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Turcia i-a avertizat din nou pe cetăţenii americani din această ţară că ar putea fi ţinta unor atacuri teroriste, în special în biserici, sinagogi sau la misiunile diplomatice din Istanbul, scrie Reuters.

Este al doilea avertisment de acest tip din ultimele patru zile, după ce tensiunile au crescut în Turcia din cauza unor proteste organizate de un politician de extremă drepta, cu cetăţenie daneză şi suedeză, care a ars mai multe exemplare ale Coranului supărat că Turcia blochează aderarea Suediei la NATO.

În noua alertă pentru cetăţeni, ambasada SUA a avertizat că "posibile atacuri din răzbunare ale teroriştilor" ar putea avea loc în locuri frecventate de occidentali, în special în cartierele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal din Instanbul.

Ambasada a adăugat că și autoritățile din Turcia sunt în alertă.

Vinerea trecută, mai multe ambasade de la Ankara, printre care cele ale SUA, Germaniei, Franței și Italiei au emis alerte de securitate privind posibile atacuri asupra lăcașelor de cult.

De asemenea, sâmbătă, și Turcia și-a avertizat cetățenii aflaţi în SUA sau Europa asupra unor posibile "atacuri islamofobe, xenofobe şi rasiste".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri