SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19, i-a spus Xi lui Trump

Data publicării:
trump xi

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus liderului american Donald Trump că SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19, în situația în care America ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de coronavirus, informează The Independent.

Xi a adăugat că țara sa este dispusă să ofere ajutor SUA. Numărul cazurilor din Statele Unite l-a depăsit pe cel înregistrat în China și a devenit cel mai mare din lume. Președintele chinez a menționat că statul chinez a fost "deschis și transparent" în privința epidemiei, scrie presa din China.

În același timp, Xi l-a îndemnat pe Trump să îmbunătățească relațiile SUA-CHina, după ce declarațiile liderului american - în care s-a referit la coronavirus drept "virusul din China" pentru că acolo a fost descoperit - i-a deranjat pe oficialii de la Beijing.

La scurt timp, Donald Trump a transmis un mesaj pozitiv pe Twitter, spunând că a avut "o conversație foarte bună" cu liderul chinez.

"Am discutat în detaliu despre coronavirusul care răvășește mare parte din planeta noastră", a scris Trump. "China a trecut prin multe și a descoperit numeroase informații despre virus. Lucrăm împreună îndeaproape. Mult respect", a adăugat președintele SUA.

SUA au raportat vineri dimineață peste 85.000 de cazuri de infecție cu Covid-19 și aproape 1300 de morți de la începutul epidemiei, potrivit datelor de la centrul de cercetare Johns Hopkins.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este probabil ca SUA să devină următorul epidentru al pandemiei, care a trecut deja din China în Europa.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri