Rusia anunță că începe negocieri cu SUA pe problema conflictului din Ucraina și garanțiilor cerute de Putin, în ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Rusia va intra discuții cu Statele Unite în ce privește garanțiile de securitate pe care le-a cerut din partea NATO și Occidentului la începutul anului viitor, a anunțat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, miercuri, relatează Reuters.

„Am stabilit că la începutul anului să începem contactele bilaterale între negociatorii noștri și cei americani la prima rundă de discuții”, a spus Lavrov. El a mai precizat că Rusia a prezentat oficialilor americani un document care se referă la relațiile SUA-Rusia.

De asemenea, șefii armatelor americană și rusă au discutat telefonic, miercuri, cu privire la principalele „probleme de securitate regională”.

„Această conversație este o continuare a comunicației dintre cei doi lideri, pentru a asigura dezescaladarea și reducerea riscurilor. Pe baza practicilor anterioare, ambii s-au pus de acord să păstreze privat conținutul conversației”, a precizat armata SUA.

Ucraina și Occidentul acuză Rusia că are planuri de invazie și intenționează să lanseze un atac chiar de luna viitoare. Rusia neagă, însă, în ciuda faptului că a desfășurat zeci de mii de trupe în apropierea graniței sale cu Ucraina.

Marți, Putin a spus că Rusia nu mai are unde să se retragă în confruntarea cu SUA și NATO și că va fi forțat să meargă pe un răspuns dur împotriva Occidentului, dacă acesta nu renunță la „atitudinea agresivă”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri