SUA, UK, Franța și China își evacuează diplomații și cetățenii din Sudan

Data publicării:
nord de fum se ridică în orașul Khartoum printre clădiri
Perdea de fum la Khartoum, după o confruntare între forțele guvernamentale și rebeli. Foto: Profimedia Images

Diplomații și cetățenii din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și China vor fi evacuați din Sudan, în contextul continuării luptelor și războiului civil din țara africană, se arată într-un comunicat transmis de armata sudaneză și citat de BBC.

Abdel Fattah al-Burhan, șeful armatei sudaneze și liderul de facto al țării, a fost de acord să faciliteze evacuarea personalului diplomatic și cetățenilor străini.

Fattah al-Burhan se află într-o luptă dură pentru putere cu liderul unei grupări paramilitare, Forțele de Susținere Rapidă (RSF). Până acum, sute de oameni au fost uciși după o săptămână de război civil, care a divizat țara profund afectată de multiple crize.

Citiți și: Cine este generalul Hemedti, liderul celei mai mari armate private din Africa, care a aruncat Sudanul într-un război civil

Anterior, planurile de evacuare ale cetățenilor străini nu fuseseră puse în aplicare din cauza problemelor de securitate și a temerilor că situația poate degenera.

Arabia Saudită a anunțat, de asemenea, că îi va evacua pe cetățenii săi și pe cetățeni altor state „frățești” din Sudan. Armata sudaneză a confirmat că misiunea diplomatică saudită a fost evacuată.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri