A crezut că face sex cu iubitul ei până i-a văzut fața bărbatului. Cine era de fapt acesta

Data publicării:
abigail finney si Donald Grant Ward

O tânără de 20 de ani din SUA, studentă la o facultate din statul Indiana, a hotărât să dezvăluie în presa de peste Ocean experiența traumatizantă prin care a trecut în urma cu un an. Asta după ce bărbatul care s-a dat drept iubitul ei și - susține tânăra - a violat-o a fost achitat în instanță, iar acuzațiile i-au fost șterse din cazier.

abigail finney si Donald Grant Ward

Abigail Finney a vorbit cu reporterii de la publicația Buzzfeed despre traumatizantul incident și le-a explicat de ce definește întâmplarea drept viol.

Imediat după ce au avut loc faptele, Abigail spune că a simțit confuzie. Nu știa exact ce s-a întâmplat și cum să interpreteze faptele agresorului său. Știa că ce făcuse Donald Grant Ward, coleg de cameră cu iubitul ei, a fost greșit, însă nu era sigură că fapta poate fi definită drept viol. Un lucru este cert: din punct de vedere moral, fapta a fost una abominabilă.

Tânăra studentă își amintește că i-a trimis unei prietene un mesaj în acea seară: „Mă simt violată. Simt că este greșit (n.r. ce s-a întâmplat). Însă nu știu dacă este și ilegal”.

Potrivit legii din statul Indiana, ce a făcut Ward este însă legal, pentru că tânăra și-a dat consimțământul pentru actul sexual, crezând că bărbatul este iubitul ei. Acesta chiar a admis în fața polițiștilor că singurul motiv pentru care studenta a acceptat să întrețină relații sexuale cu el a fost pentru că a reușit să o păcălească.

Abigail a povestit în fața juraților cum a adormit în patul din camera de cămin a iubitului ei într-o seară. S-a trezit atunci când a fost luată în brațe și a crezut că în pat cu ea se află iubitul ei. Ward era în spatele ei, așa că nu i-a văzut fața. După un mic preludiu, a povestit tânăra, cei doi au întreținut relații sexuale. În tot acest timp, fata nu i-a văzut fața bărbatului.

La scurt timp, Abigail și-a dat seama că trebuie să folosească toaleta. Când s-a întors de la baie, l-a văzut pe Ward în pat.

„Îmi amintesc că rânjea la mine. A fost o imagine înfricoșătoare”, își amintește studenta.

În luna februarie, după ce tânăra l-a acționat în judecată, acesta a fost achitat definitiv. Iar acum tânăra a găsit puterea să-și spună povestea, pentru a atrage un semnal de alarmă. Aceasta crede că ce s-a întâmplat a fost un viol și că definiția acestei infracțiuni trebuie schimbată. Asta pentru că, în nu mai puțin de 40 din cele 50 de state americane, ce a făcut Ward nu poate fi considerat viol potrivit definiției legii.

Abigail a povestit și despre cât de greu i-a fost să înțeleagă și să accepte ce s-a întâmplat. Iubitul ei a sprijinit-o. La rândul lui, și acesta crede că fapta este un viol.

Însă realitatea este că bărbatul a fost găsit nevinovat pentru fapta sa. Între timp, victima lui se află încă sub terapie, suferă de anxietate și coșmaruri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri