A murit câinele lui Barack Obama. Mesajul fostului președinte despre Bo GALERIE FOTO

Data actualizării: Data publicării:
Barack Obama și Bo aleargă pe culoarele Casei Albe
Barack Obama și Bo alergând pe culoarele Casei Albe. Foto: Facebook

Bo, câinele lui Barack Obama, a murit, a anunțat fostul președinte american. Mesajul lui, postat pe rețelele sociale, a atras un val de compasiune din partea internauților.

"Familia noastră a pierdut astăzi un  prieten adevărat și un tovarăș loial. Pentru mai mult de zece ani, Bo a fost o prezență blândă în viețile noastre - bucuros să ne vadă în zilele noastre bune, în zilele rele și în toate zilele dintre ele. A suportat toată agitația care a venit odată cu traiul la Casa Albă, a lătrat tare, dar nu a mușcat pe nimeni, îi plăcea să sară în piscină vara (Bo era un câine de apă portughez - n.r.), era foarte blând cu copiii, era înnebunit după resturile de la cină și avea o blană nemaipomenită. Era exact ce aveam nevoie și mai mult decât ne-am așteptat vreodată. O să ne lipsească enorm", a scris Obama pe Facebook, alături de o fotografie cu el și Bo alergând pe culoarele Casei Albe.

Anunțul său a strâns peste 1,7 milioane de reacții în câteva ore și aproape 200.000 de mesaje de compasiune.

Cauza a fost dezvăluită de soția sa, Michelle, într-un mesaj pe Instagram: "Este o zi grea pentru familia noastră. Ne-am luat rămas bun de la cel mai bun prieten al nostru - cîinele Bo - după o luptă cu cancerul".

La fel ca Obama, fostul său vicepreședinte și actual președinte al Statelor Unite, Joe Biden, este un iubitor de animale. El are doi câini, care au venit la Casa Albă, reluând astfel tradiția întreruptă de Donald Trump. Numai că unul dintre ei, Major, a mușcat doi angajați ai administrației până acum, în urma primului incident fiind mutat pentru o sesiune suplimentară de dresaj.

Barack Obama aleargă cu Bo pe peluza Casei Albe. Foto: Profimedia
Barack Obama aleargă cu Bo pe peluza Casei Albe. Foto: Profimedia

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri