A sunat la 911 după ce a văzut un om care atârna de acoperișul unei case. Greșeala imensă pe care a făcut-o

Data actualizării: Data publicării:
decoratii craciun
The Washington Post/arhiva personala

Washingtonpost.com spune o poveste pe cât de amuzantă pe atât de înduioșătoare. După ce momentele inițiale de panică s-au scurs, întreaga comunitate din SUA unde s-a întâmplat acest incident s-a amuzat copios. Inclusiv proprietarul casei, care a afișat un mesaj, pentru ca nimeni să nu mai facă aceeași greșeală.

decoratii craciun
The Washington Post/arhiva personala

Cu câteva minute înainte de răsărit, Alfred Norwood Jr. a călcat violent frâna mașinii în mijlocul drumului și a pus autoturismul pe avarii. Veteranul de război, în vârstă de 65 de ani, din Huston, Texas, se întorcea acasă după ce își dusese soția la locul de muncă, atunci când a văzut un bărbat lipsit de ajutor care atârna de acoperișul unei case. Bărbatul era prins într-o instalație de lumini pentru Crăciun.

O cameră de supraveghere de pe casă l-a surprins pe bărbat în timp ce alerga disperat spre bărbat. „Vă rog, domule, țineți-vă bine!”, strigă bărbatul în timp ce încearcă să-i pună la picioare o scară sprijinită de una dintre coloanele de pe veranda casei.

„Gata, puteți să ajungeți la ea? Puteți să ajungeți la ea?”, adaugă, disperat, veteranul. Când nu primește niciun răspuns, acesta începe să strige după ajutor.

„Arăta ca un bărbat în pericol care avea nevoie de ajutor, așa că am încercat să-l ajut”, a explicat Norwood, ieri, într-un interviu pentru The Washington Post. „S-a dovedit a fi un manechin”, a adaugat acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un manechin parte din decorațiile de Crăciun alese de familia care locuiește în respectiva casa, care a încercat să recreeze un moment de legendă a filmelor americane pentru Crăciun. Este vorba despre „Christmas Vacation” (n.r. - tradus la noi „Un Crăciun de neuitat”) în care Chevy Chase îl joacă pe Clark Griswold, personaj care trece printr-o serie de aventuri, care mai de care mai amuzante. Printre ele și momentul în care alunecă de pe casă în timp ce instalează luminițele de Crăciun și rămâne atârnat de acoperiș, înainte să cadă cu totul de la etaj. Este unul dintre cele mai iubite filme de sezon.

Proprietarul casei, Chris Heerlein, și nevasta acestuia sperau să câștige un concurs de decorații pentru Crăciun nu să sperie de moarte un bun samaritean.

„Am intrat în panică, inima mea bătea să-mi iasă din piept. A trebuit să să chinui un pic să desfac scara (n.r. era împletită în instalația de iluminat) și după ce am reușit mi-am dat seama că nu spusese nimic. M-am gândit că s-a electrocutat”, a povestit bărbatul.

Norwood a încercat să oprească alte mașini, însă cum nimeni nu a oprit, a sunat la numărul de urgențe 911.

Între timp a răsărit soarele, acesta fiind momentul în care a realizat ce greșeală făcuse.

„Nevasta mea a spus că am fost un prostuț care salva un manechin” (n.r. în original „My wife said it was a dummy saving a dummy” - în engleză cuvântul dummy înseamnă și prostuț și manechin).

Pe de altă parte, Chris Heerlein, în vârstă de 35 de ani, a povestit că era plecat din oraș când a avut loc incidentul, iar soția lui era în casă cu cei trei copii ai cuplului și nu a auzit nimic. Mai târziu, au văzut totul pe camerele de înregistrare.

La început, a spus Heerlein, s-a simțit prost pentru panica pe care a creat-o involuntar, apoi, „am început să râd în hohote”.

Familia a pus un afiș lângă casă pe care scrie: „Clark G. este parte din decorațiile pentru Crăciun. Vă rog nu sunați la 911”.

Dincolo de glumă însă, proprietarul casei a fost impresionat de gestul veteranului: „Este plăcut să realizezi că încă mai există oameni de calitate”. Familia l-a invitat pe bunul samaritean în vizită și i-au făcut dăruit un card de cadouri pentru gestul frumos pe care l-a făcut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...