Sari la conținut

Administraţia Trump acuză Rusia de o operaţiune în curs de pătrundere în reţeaua energetică americană

Administraţia Trump acuză Rusia de o operaţiune voită, în curs, de pătrundere în reţeaua energetică americană, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

trump

Foto: Guliver/GettyImages

Pe de altă parte, Statele Unite impun sanţiuni împotriva a 19 ruşi, în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016, inclusiv celor 13 ruşi inculpaţi în ancheta procurorului special Robert Mueller.

Sancţiunile au la bază noile puteri pe care Congresul le-a aprobat anul trecut în vederea pedepsirii Moscovei din cauza amestecului în alegerile americane.

Sunt vizaţi oficiali care lucrează în cadrul serviciilor militare de informaţii ruse GRU.

Departamentul Trezoreriei acuză GRU şi armata rusă că s-au amestecat în alegerile americane şi de faptul că sunt ”direct responsabile” de atacul NotPetya, care a afectat întreprinderi în întreaga Europă în iunie 2017.

Între persoanele vizate în ancheta lui Mueller se află Evgheni Prigojin, cunoscut drept ”bucătarul-şef” al preşedintelui Vladimir Putin.

Administraţia vizează, de asemenea Internet Research Agency (IRA), pe care ancheta lui Mueller o acuză că a orchestrat mare parte din atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidenţiale americane.