A patra zi de proteste în SUA, după alegerea lui D. Trump. Poliţiştii au ridicat baricade

Data publicării:
Protests Erupt Around Country Day After Donald Trump Elected President
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 09: Native Americans protest the upset election of Republican Donald Trump over Democrat Hillary Clinton in the race for President of the United States on November 9 2016 in Los Angeles, California, United States. (Photo by David McNew/Getty Images)

Sunt din nou proteste în Statele Unite. Pentru a patra zi consecutiv, mii de oameni au ieşit în stradă la New York pentru o amplă manifestaţie împotriva lui Donald Trump.

Mulţimea s-a adunat în Union Square şi a pornit în marş spre Trump Tower, clădirea de birouri a multimiliardarului ales preşedinte al Statelor Unite.

Oamenii au fost întâmpinaţi de un cordon semnificativ de securitate. Zeci de poliţişti au ridicat o baricadă şi împiedică trecerea manifestanţilor.

Sub sloganul "Trump nu este preşedintele meu" oamenii scandează împotriva lui Donald Trump şi contestă alegerea lui în cea mai importantă funcţie a ţării.

Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale având 306 voturi electorale în comparaţie cu Hillary Clinton care a avut doar 232. Totuşi la numărătoarea votului popular, candidata democraţilor a avut mai mult sugrafii. 47,78% pentru ea în comparaţie cu 47,33% pentru contracandidatul ei.

Ieri noapte au fost manifestaţii în Los Angeles, Portland, Atlanta şi în Miami. Un şofer nervos că manifestanţii anti-Trump au blocat o şosea, l-a împuşcat pe unul dintre demonstranţi. Forţele de ordine au folosit grenade fumigene pentru a-i împrăştia pe manifestanţi.

Preşedintele în exerciţiu Barack Obama a făcut un nou apel la unitate, după protestele din ultimele zile:

„Adesea, campaniile expun dezacordurile din sânul naţiunii noastre, dar instinctul americanilor nu e să se izoleze în colţuri opuse, ci să găsească putere în crezurile noastre comune, să construiacă unitate din marea noastră diversitate, să contribuie la forţa şi unitatea noastră chiar şi când este greu”.

Pe de altă parte, Donald trump şi-a schimbat părerea de pe o zi pe alta în ceea ce priveşte protestele. „Apreciez pasiunea pentru ţara noastră de care dau dovadă grupurile mici de oameni care au protestat aseară. Toţi americanii se vor uni şi vor fi mândri”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Turnul Trump, unde locuieşte noul preşedinte-ales al Statelor Unite, a devenit una dintre cele mai bine păzite clădiri din America, după victoria candidatului republican.

La intrarea în turnul în care îşi au biroul mii de oameni au fost montate garduri de securitate iar camioane pline cu nisip au fost parcate pe post de baricade. Mai mult, spaţiul aerian de deasupra clădirii a fost restrictionat. Măsurile de securitate vor fi valabile până în ianuarie 2017, când Donald Trump se va muta la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri