Alegeri în SUA. Cum arată un buletin de vot

Data actualizării: Data publicării:
buletin de vot

Americanii numără orele care au mai rămas până la startul celor mai disputate alegeri prezidenţiale din istoria recentă. Votul începe mâine, iar Hillary Clinton şi Donald Trump fac o ultimă încercare să câştige cât mai mulţi alegători. Este un adevărat maraton, fiindcă cei doi contracandidaţi ţintesc statele care nu au încă o preferinţă clară, aşa-numitele swing states.

Pe prima pagină a buletinului de vot sunt trecuți candidații la președinție și candidații la vicepreședinție alături de care au intrat în această luptă electorală. Pe lângă aceștia mai sunt aproximativ douăzeci de candidați care speră să ajungă la Casa Albă.

Hillary Clinton are un ușor avans în fața lui Donald Trump. Un sondaj CBS News o arată pe Hillary Clinton cu 47% din intențiile de vot, în timp ce Donald Trump are 43%.

Sondajul ABC arată tot o diferență de 4% între cei doi candidați, Hillary Clinton 49%, iar Donald Trump 45%.

Al treilea sondaj creat de LA Times îl arată drept favorit pe Donald Trump, cu 48%, în timp ce Hillary Clinton ar obține 43%.

Spre deosebire de săptămâna trecută, datele făcute publice astăzi arată că alegătorii republicani îi surclasează pe cei democrați cu aproximativ 7.000 de voturi în Colorado.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri