Alegeri în SUA | Un astronaut a votat din spațiu

Data publicării:
shane
Foto: Twitter

Shane Kimbrough, un astronaut american care se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a votat, marţi, în cadrul alegerilor prezidenţiale americane, potrivit unui mesaj publicat de NASA pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare Tumblr, informează News.ro.

shane
Foto: Twitter

NASA a dezvăluit pentru Yahoo News că Shane Kimbrough a votat pentru alegerile prezidenţiale americane din 2016, din spaţiu, pe internet, în urmă cu câteva zile. 

Pentru astronauţii care se află în spaţiu în ziua alegerilor americane, procesul de votare începe cu un an înainte de lansarea pe orbită.

În acel moment, astronauţii americani au posibilitatea de a selecta alegerile la care doresc să voteze - locale, statale şi federale.

Apoi, cu şase luni înainte de alegeri, astronauţilor le este transmis formularul ”Voter Registration and Absentee Ballot Request - Federal Post Card Application”.

Astronautul NASA David Wolf a fost primul american care a votat în spaţiu, în timp ce se afla la bordul staţiei spaţiale ruseşti MIR, în 1997, la alegerile locale americane, precizează NPR.

Iniţiativa votării din spaţiu aparţine legislatorilor din statul american Texas, în care locuiesc majoritatea astronauţilor americani. 

Shane Kimbrough, în vârstă de 49 de ani, este actualul comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale. Shane Kimbrough a ajuns pe 21 octombrie la bordul avanpostului orbital pentru o misiune în spaţiu de patru luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri