Americanii se interesează de emigrarea în Canada și Noua Zeelandă

Data actualizării: Data publicării:
viza visa waiver facebook

Site-ul pentru imigrații al Canadei s-a blocat și Noua Zeelandă a anunțat o creștere a cererilor pentru viză din partea americanilor, în contextul victoriei lui Donald Trump la alegerile din SUA. De-a lungul campaniei electorale din SUA, căutările pe Google ale americanilor cu subiectul „cum mă mut în Canada?” au crescut de 11 ori și mai multe vedete au amenințat că vor părăsi țara dacă republicanul ajunge la Casa Albă. 

viza visa waiver facebook

Noua Zeelandă a primit de la data de 1 noiembrie 1.539 de cereri pentru viză din partea cetățenilor americani, cu 50 % mai mult decât numărul de cereri înregistrate într-o lună obișnuită.

De asemenea, în perioada 7 octombrie-7 noiembrie, numărul de vizitatori pe site-ul de imigrații al Noii Zeelande a crescut cu 80% față de aceeași perioadă a anului trecut. În total, 41.000 de americani s-au interesat cum pot obține viză sau rezidență în Noua Zeelandă.

Directorul unei companii din Noua Zeelandă a declarat pentru Reuters că statistica aceasta se potrivește cu interesul acordat de potențiali angajați americani, îngrijorați de o victorie a lui Trump, firmei pe care o conduce. Rod Drury a spus că ceea ce a început ca o glumă devine realitate.

„Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la americani interesați de un loc de muncă în Noua Zeelandă. Va fi interesant să vedem dacă se și transformă în realitate, dar există un dialog serios și vom vedea ce se întâmplă luna viitoare”, a spus Drury.

De asemenea, principalul site pentru imigrații al Canadei a tot picat în Ziua Alegerilor din SUA, pe măsură ce Trump a preluat conducerea în cursa prezidențială, și la un moment dat s-a blocat.

Nu este prima dată când site-ul serviciului de imigrări al Canadei s-a blocat, în contextul alegerilor din SUA. În urmă cu șase luni presa canadiană semnala această situație. 

Numai gândul că Donald Trump are şanse să ajungă la Casa Albă i-a făcut atunci pe mulţi americani să ia în calcul să plece, de bunăvoie, din ţară. Căutările pe Google cu subiectul „Cum mă mut în Canada?" au crescut de 11 ori în Statele Unite, după ce magnatul a ieşit victorios din Super Tuesday, primul test important al campaniei electorale. 

Mai mult, judecătoarea Ruth Bader Ginsburg a declarat pentru New York Times, în iulie, că soțul ei, dacă ar fi trăit, ar fi militat pentru o mutare în Noua Zeelandă în eventualitatea în care Donald Trump ar fi ajuns președinte.

De asemenea, în cazul unei victorii a lui Donald Trump, mai multe celebrități americane au amenințat că vor părăsi țara. Printre acestea, s-au numărat Whoopi Goldberg, Cher și Barbra Streisand, alături de alte vedete. De asemenea, și actorul Samuel L. Jackson a anunțat că se va muta în Africa de Sud, dacă va fi ales Trump ca preşedinte.

Miercuri dimineața, a devenit o certitudine că Donald Trump este președintele ales al SUA. Rămâne de văzut dacă vedetele americane se vor ține de cuvânt și dacă într-adevăr va exista o parte a populației americane care se va muta în Canada sau Noua Zeelandă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri