Sari la conținut

Cele mai importante momente ale campaniei prezidențiale din Statele Unite

Amenințări cu închisoarea, batjocuri pe diferite site-uri de socializare, acuzații privind abuzuri sexuale, și, nu în utimul rând, o investigație ciudată a FBI-ului. Lupta pentru obținerea unui loc în  Biroul Oval dintre Hillary Clinton și Donald Trump, care a durat nu mai puțin de 19 luni, a fost o luptă pe care niciun cetățean american nu o va uita prea curând.

Candidates Hillary Clinton And Donald Trump Hold Second Presidential Debate At Washington University

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Găsiți mai jos o listă cu momentele cheie ale campaniei „care a intrat in istoria Americii”

Trump dă tonul campaniei sale, dar cu o lansare nereușită

Anunțul miliardardul Donald Trump, potrivit căruia acesta intenționează să renunțe la emisiunea sa televizată și să devină candidat oficial al republicanilor, a fost primit cu neîncredere la scară largă.

Apropierea lui neconvențională de politică a uimit o lume întreagă, cu atât mai mult momentul în care a afirmat că are pregătită o agendă politică, planuri ce includeau și combaterea migrației în Statele Unite, dacă acesta va fi ales.

Când Mexicul ne trimite oameni, nu ne trimite cei mai buni oameni...Sunt oameni cu o mulțime de probleme, oameni care aduc aceste probleme printre noi. Mexicanii aduc droguri, provoacă crime, unii dintre ei sunt violatori. Bineînțeles, printre aceștia, sunt și oameni buni” a spus acesta.

Hilary Clinton își cere scuze pentru că a folosit o adresă privată de e-mail

clinton mail

Foto: abc.net

Democrata Hilary Clinton și-a cerut scuze pentru faptul că a folosit o adresă de e-mail privată în timp ce ocupa postul de secretar de stat în administrația Obama.

A fost o greșeală. Îmi pare rău pentru ce am făcut. Îmi asum totul”, a spus aceasta.

Scuzele democratei nu l-au impresionat pe Trump, iar acesta a amenintat-o pe Hilary că va numi un procuror oficial care să se ocupe de dosarul e-mailurilor, în cazul în care acesta va fi ales președinte.

Trump ar interzice migrația musulmanilor către America

Trump și-a exprimat ferm ideea cu privire la situația musulmanilor, folosind drept argument atentatul de la 11 septembrie 2001, atac în urma căruia au murit mii de oameni. Ura acestuia pentru musulmani, este mai presus de înțelegerea situației acestora. În momentul în care a fost întrebat dacă măsurile drastice vor fi luate doar împotriva musulmanilor sau dacă de acest tratament vor beneficia și turiștii sau persoanele care se deplasează în SUA, având diferite scopuri, acesta a răspuns „tuturor”.

O altă măsură propusă de controversatul candidat este urmărirea îndeaproape a imigranților, mai exact, ridicarea unui zid menit să țină departe imigranții, zid care, conform afirmațiilor lui Trump, va fi integral achitat de Mexic. „Ei încă nu știu, dar vor plati pentru zid” a spus Trump.

Trump afirmă că „și dacă împușcă pe cineva, tot va fi votat”

Încrederea pe care o are Donald Trump în cei care îl vor la conducere, l-a adus în punctul de a face declarații halucinante. „Omenii mei sunt atât de deștepți și loiali încât pot să stau în mijlocul unei străzi din New York și să impușc o presoană, ei tot ma vor vota și vor avea încredere în mine” a afirmat acesta, făcând un semn cu mâna, asemănător unei împușcături.

Clinton i-a scris un mesaj pe Twitter lui Trump

Hilary Clinton i-a lăsat un mesaj lui Donald Trump pe un cont de socializare, adresându-i doar două cuvinte „șterge-ți contul”. Imediat după acest mesaj, au apărut și reacțiile. Susținătorii lui Trump au acuzat-o pe Hilary că a șters 30.000 de e-mailuri de natură personală, mail-uri ce nu se aflau în fișa postului.

Melanie Trump plagiază discursul Primei Doamne, Michelle Obama

melania trump

Foto: Facebook

Discursul Melaniei Trump în cadrul Republican National Convention pentru atragerea susținătorilor lui Trump, a fost foarte criticat datorită asemănărilor pe care le avea cu discursul rostit de Michelle Obama în 2008. O bună parte din discurs, parte în care Melania vorbea despre calitățile soțului său, ne-a adus aminte de calitățile lui Obama, datorită asemănărilor. Ceea ce a generat și mai multe critici a fost afirmația lui Trump, conform căreia el ar fi scris discursul, cu puțin ajutor, bineînțeles.

Hilary Clinton petrece cu ocazia nominalizării la alegerile prezidențiale

Hilary Clinton a devenit prima candidată democrată care a acceptat să dea o petrecere grandioasă la  Democratic National Convention, în momentul în care a devenit nominalizată democraților la alegerile prezidențiale din SUA, considerând această petrecere drept o „piatră de hotar în interiorul națiunii noastre, pentru o națiune perfectă”.

Când o barieră cade în America, lasă un drum liber pentru oricine. Când nu sunt bariere, cerul este limita” a spus aceasta.

Cântecul fredonat de Mary J Blige

J Blige în timpul unui interviu cu Hilary Clinton a început să fredoneze un cover al lui Bruce Springsteen, „American skin”. Melodia a fost inspirată din povestea imigrantului Amadou Diallo, având versurile ”poți să fii omorât doar pentru că vrei să trăiești în pielea ta de american”. Videoclipul a fost ridiculizat pe rețelele de socializare, deoarece a fost considerat un moment ciudat.

Trump a reușit să nu plăteasca taxe vreme de 18 ani

În septembrie, ziarul New York Times a publicat documente care demonstrau că Trump, ar fi evitatat, în mod legal, să plătească taxe timp de 18 ani, declarând pierderi de 916 milioane de dolari în anul 1995. Când Trump a fost acuzat de Hilary că nu a plătit taxele la stat, rivalul său a replicat „asta mă face mai deștept”.

Clinton îl numește pe Trump marioneta lui Putin

În cea de-a treia dezbatere dintre Clinton și Trump, Clinton l-a numit pe Trump „marioneta lui Putin”, deoarece acesta a refuzat să-l amestece pe președintele Rus în atacurile cibernetice care au avut loc în America. Donald Trump este „o marionetă” a președintelui rus, a cărui țară a fost acuzată de oficialii din domeniul securității informatice că „se amestecă în alegerile din SUA”.

Trump acceptă rezultatul alegerilor doar dacă va câștiga

Aș dori să promit și să mă angajez pe lângă alegătorii și susținătorii mei și toți americanii că voi accepta total rezultatele acestor mari și istorice alegeri prezidențiale dacă eu le câștig”, a declarat Trump.