CNN reacţionează în scandalul întrebărilor ajunse în avans la Hillary Clinton

Data actualizării: Data publicării:
jack zucker cnn 2

Preşedintele CNN, Jack Zucker, a descris relaţia fostei comentatoare a postului Donna Brazile cu echipa de campanie a lui Hillary Clinton drept „lipsită de etică” şi dezgustătoare. Comentariile au fost făcute în timpul unei şedinţe editoriale, după ce Wikileaks a publicat mailuri din care reiese că Brazile ar fi transmis, înaintea unor dezbateri electorale, întrebările care urmau să-i fie puse lui Clinton.

jack zucker cnn 2
Foto: CNN

Colaborarea dintre CNN şi Donna Brazile a fost suspendată în iulie, atunci când aceasta a devenit preşedinte interimar al Comitetului Naţional al Partidului Democrat, scrie Huffington Post. Ieri, CNN a precizat că Brazile a demisionat pe 14 octombrie, la trei zile după apariţia primului mail care ar atesta că a transmis informaţii şefului de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta.

Conform dezvăluirilor Wikileaks, Donna Brazile ar fi avertizat-o pe actuala candidată democrată asupra a cel puţin două întrebări primite în luna martie, la dezbaterile din campania pentru obţinerea nominalizării partidului. Adversarul era senatorul democrat Bernie Sanders.

donna brazile

Donna Brazile, strateg al Partidului Democrat şi comentator politic, a preluat în luna iulie şefia interimară a Comitetului Naţional al Partidului Democrat (DNC), după preşedinta acestuia a demisionat în urma apariţiei scandalului mail-urilor piratate. La vremea respectivă, CNN a suspendat contractul cu Brazile, însă era de aşteptat ca această să revină la postul său după ce ar fi fost ales un nou preşedinte al DNC.

Acum, după ce scandalul întrebărilor trimise în avans lui Hillary Clinton a luat amploare, CNN se apără şi susţine că este imposibil ca Donna Brazile să fi obţinut informaţii din interiorul postului.

Marţi, Jack Zucker a spus că percepţia că CNN a transmis întrebările în avans îi răneşte pe toţi angajaţii postului, susţine o sursă citată de Huffington Post. „Nu am niciun fel de toleranţă faţă de purtarea ei (a Donnei Brazile – n.r.) sau faţă de acest gen de purtare”, a spus şeful CNN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri