Sari la conținut

Fiul lui Trump a încălcat legea la urne

Eric Trump a reuşit să încalce legislaţia newyorkeză în cea mai importantă zi pentru tatăl său, după ce şi-a postat buletinul de vot completat pe Twitter. Fiul miliardarului republican a şters patru ore mai târziu poza cu buletinul său de vot, după ce a fost informat de autorităţile electorale că a încălcat legea. Mai multe state americane interzic alegătorilor să-şi fotografieze buletinul de vot sau chiar să-şi facă un selfie în interiorul unei secţii, scrie Buzzfeed, citată de News.ro.

Donald Trump Holds Ribbon Cutting Ceremony For The Trump International Hotel In Washington, D.C.

Foto: Guliver/GettyImages

„O persoană care îşi arată buletinul de vot completat unei alte persoane este vinovată de comiterea unei infracţiuni”, potrivit unei legi newyorkeze, care datează încă din 1890.

Mai mulţi alegători au contestat recent legea şi au cerut unui judecător federal să ridice interdicţia pentru alegerile prezidenţiale din 2016, pentru ca americanii să-şi facă selfie-uri legale cu buletinele de vot.

Totuşi, judecătorul federal a decis împotriva ridicării interdicţiei.

„Interesul public pentru alegeri ordonate este mai important decât argumentul adus de reclamanţi pentru postarea unor selfie-uri cu buletinul de vot”, se arată în decizia instanţei newyorkeze.

Judecătorul a explicat că postarea unor selfie-uri cu buletinele de vot ar putea să provoace întârzieri inutile în procesul electoral.

„Încă o dată, familia Trump a acţionat ca şi cum legea nu li s-ar aplica”, a declarat directorul Coaliţiei, Scott Dworkin.

„Când o altă celebritate a făcut acelaşi lucru, a fost criticat de presă. Nu ar trebui să ignorăm gafa gravă a lui Eric Trump”, a adăugat el.