Lista scurtă a posibililor viitori oficiali ai administrației Trump

Data actualizării: Data publicării:
Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Republican president-elect Donald Trump acknowledges the crowd during his election night event at the New York Hilton Midtown in the early morning hours of November 9, 2016 in New York City. Donald Trump defeated Democratic presidential nominee Hillary Clinton to become the 45th president of the United States. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Despre preşedintele ales al SUA s-ar putea spune că este nou venit în politică. Nu are un aşa numit cerc de cunoştinţe în interiorul lumii politice de la Washington şi de donatori. Aceştia ar fi, tradiţional, cei care ar urma să primească funcţii în Administraţia Trump. Însă echipa sa a pus la punct, în ultimele luni, o listă scurtă de industriaşi şi activişti conservatori care ar putea forma unul din cele mai eclectice şi controversate cabinete din istoria SUA.

Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City
Foto: Gulliver/GettyImages

Pe lista posibililor viitori miniştri s-ar afla, scriu jurnaliştii de la politico.com, Forrest Lucas, în vârstă de 74 de ani, cofondatorul companiei petroliere Lucas Oil. Acesta ar conduce cursa pentru postul de secretar al Internelor. I se alătură Steven Munchin (54 de ani), donator în campania electorală, fost banker la Goldman Sachs şi producător al filmului „Suicide Squad”, posibil secretar al Finanţelor. Este de presupus că vor primi „recompense” unii dintre cei - destul de puţini - care l-au susţinut pe Donald Trump în campania electorală: Newt Gingrich (73 de ani, fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor), Rudy Giuliani (72 de ani, fost primar al metropolei New York) şi Chris Christie (54 de ani, guvernatorul statului New Jersey). Câţiva politicieni republicani sunt şi ei luaţi în calcul: senatorul de Tennessee Bob Corker (64 de ani) şi senatorului de Alabama Jeff Sessions (69 de ani).

Secretar de Stat

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich (73 de ani) este un candidat pentru acest post, la fel cum este şi Bob Corker (64 de ani), actualul preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe a Senatului. Ar putea fi avut în vedere şi John Bolton (67 de ani), fost ambasador al SUA la Naţiunile Unite.

Secretar al Finanţelor

Donald Trump a declarat deja că intenţionează să-i dea administrarea finanţelor lui Steven Mnuchin (54 de ani), actual producător la Hollywood după o carieră de bancher de 17 ani la Goldman Sachs. Munchin este preşedinte şi director general al firmei Dune Capital Management.

Secretar al Apărării

Unul dintre politicienii republicani care s-ar putea alătura Administraţiei Trump este senatorul Jeff Sessions (69 de ani), cunoscut pentru poziţiile sale anti-imigranţi. Ar putea deveni secretar al Apărării. O poziţie pentru care se mai vehiculează numele lui Stephen Hadley (69 de ani), fost consilier pe probleme de securitate al preşedintelui George W. Bush, şi cel al fostului senator de Missouri Jim Talent (60 de ani). Este un post pentru care lista candidaţilor e destul de lungă. Pe ea se mai află locotenent-generalul Mike Flynn (58 de ani), fost şef al Agenţiei de Informaţii Militare, care are nevoie de dispensă din partea Congresului. Legea prevede că militarii de carieră trebuie să fie retraşi de cel puţin 7 ani înainte să ocupe posturi civile de conducere în Pentagon. Ceea ce l-ar putea duce pe generalul Flynn într-un post de consilier la Casa Albă, mai degrabă. Surprinzătoare este intrarea pe listă a foarte tânărului membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului California Duncan Hunter (30 de ani).

Procuror general

Apropiaţii lui Donald Trump vorbesc despre fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani (72 de ani) ca despre un favorit la postul de procuror general. Mai are şanse şi guvernatorul din New Jersey, Chris Christie (54 de ani), recent scos de sub acuzare într-un caz de corupţie. O altă posibilitate este Pam Bondi (50 de ani), actualul procuror general al statului Florida. Aceasta este implicată într-un scadal în care este acuzată că a primit fonduri, în campania electorală pentru realegerea sa, de la Donald Trump pentru că nu a dat curs mai multor reclamaţii de fraudă la adresa fundaţiilor acestuia şi a Universităţii Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri