Marine Le Pen îl felicită pe Donald Trump

Data publicării:
French Far-Right National Front President Marine Le Pen Is At Henin Beaumont For North Regional Elections
Foto: Gulliver/ Getty Images

Șefa extremei dreapta din Franța l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria obținută în cursa prezidențială. Chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, proiecțiile arată că cel mai probabil candidatul republican este noul președinte al Statelor Unite.

French Far-Right National Front President Marine Le Pen Is At Henin Beaumont For North Regional Elections
Foto: Gulliver/ Getty Images

„Felicitări noului președinte al Statelor Unite Donald Trump și oamenilor liberi din America”, a scris Marine le Pen pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sondajele de opinie o arată deja pe Marine Le Pen cu şanse mari de a câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Însă, liderul extremei-dreapta ar urma să piardă în al doilea tur al scrutinului prezidenţial francez.

De asemenea, vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot, a anunțat „Astăzi Statele Unite, mâine Franţa”. El a explicat că în timp ce lumea altora se prăbuşeşte „a noastră se ridică”.

Frontul Naţional a câştigat un electorat puternic în ultimii ani, exploatând temerile legate de criza migranţilor din UE. De asemenea, republicanul Donald Trump s-a folosit de acelaşi discurs al urii la adresa migranţilor, promiţând chiar că va ridica un zid la frontiera cu Mexic.

Candidatul republican este în aceste momente foarte aproape de victorie. În acest moment, este creditat cu voturile a 254 de delegați din cei 270 necesari, potrivit Fox News, în timp ce Hillary Clinton rămâne la 202.

De asemenea,  New York Times a scris că Donald Trump are peste 95% șanse să câștige alegerile prezidențiale din SUA. „Ne apropiem de un deznodământ uimitor”, a titrat publicația americană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri