Sari la conținut

Matematica ultimei dezbateri din SUA

Duelul televizat dintre Hillary Clinton și Donald Trump a fost, dincolo de politică şi atacuri la persoană, un spectacol care a atras zeci de milioane de telespectatori. Cea de-a treia și ultima dezbatere din campanie a fost urmărită de 71,6 milioane de americani. 

A treia dezbatere a fost urmărită de mai mulți americani decât a doua, care a fost vizionată de 66,5 milioane de americani, dar de mai puțini telespectatori decât prima, când 84 de americani au pornit televizorul pentru a urmări dezbaterea, stabilind astfel un record. 

De asemenea, în timpul dezbaterii liderii politici Barack Obama și Vladimir Putin au fost menționați de ambii candidați. 

Hillary Clinton l-a adus pe Barack Obama în discuție de șase ori, în timp ce Donald Trump a menționat numele actualului președinte al SUA de 18 ori. 

Donald Trump a făcut referire la Vladimir Putin de 12 ori, în timp ce Hillary Clinton a vorbit despre președintele rus de patru ori. De altfel, o postare pe Twitter de-a candidatului republican în care face referire la Vladimir Putin a fost distribuită de 45.000 de ori. 

În ultima dezbatere, Hillary Clinton a vorbit 41 de minute, puțin mai mult decât contracandidatul său, care a vorbit 35 de minute. 

Însă, dacă Hillary Clinton l-a întrecut pe Donald Trump la numărul minutelor vorbite, republicanul a depășit-o la numărul de atacuri personale, atacând-o pe contracandidata sa de 58 de ori. Democrata l-a atacat pe Donald Trump de 58 de ori. 

 

De asemenea, în timp ce Hillary Clinton l-a întrerupt pe Donald Trump de 11 ori, republicanul a întrerupt-o pe ea de 28 de ori.

Un sondaj CNN dat publicității imediat după dezbaterea de miercuri noapte de la Las Vegas, o indică pe Hillary Clinton câștigătoare detașată a dialogului cu contracandidatul său. 52 la sută dintre persoanele intervievate au spus că Hillary Clinton a fost mai bună în această ultimă dezbatere, în timp ce numai 39 la sută l-au indicat pe Donald Trump câștigător.

A fost a treia dezbatere directă - și ultima - între cei doi contracandidați și toate par să fi fost în favorarea lui Hillary Clinton, potrivit sondajelor.