Sari la conținut

Noi sondaje înainte de alegerile din SUA

Mai sunt cinci zile până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi incertitudinea creşte, parcă pe măsură ce se apropie ziua votului. Ultimele sondaje arată că cei doi candidaţi Hillary Clinton şi Donald Trump sunt tot mai aproape unul de celălalt. Vorbim de trei sau chiar numai două procente avantaj pentru candidata democrată, faţă de contracandidatul republican.

Astfel, în sondajul comandat de CBS/New York Times, Hillary Clinton are 45 la sută din intenţiile de vot, faţă de 42 de procente pentru Trump.

Un al doilea studiu, comandat de ABC/Washington Post, arată un avans pentru Clinton, de numai două puncte.

Pe de altă parte, există şi sondaje care îl dau câştigător pe Donald Trump, cu cinci procente înaintea lui Hillary Clinton. Potrivit studiului comandat de LA Times, pentru cadidatul republican ar opta 48 la sută dintre alegători, faţă de doar 43 la suta pentru Hillary.

CBS/New York Times:

Hillary Clinton 45%

Donald Trump 42%

ABC/Washington Post:

Hillary Clinton 47%

Donald Trump 45%

 

Trimisul special Digi24, Alexandra Albu, urmărește alegerile din SUA

Ambele tabere vor face tot ceea ce le stă în putinţă în aceste ultime zile pentru ca favoriţii lor să câştige fie şi jumătate de procent.

De la Denver, trimisul special Digi24 Alexandra Albu, va lua pulsul alegerilor chiar la ele acasă, acolo unde peste 146 de milioane de americani vor hotărî cine va fi al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.