Sari la conținut

Obama speră că Trump nu va folosi sistemul judiciar contra lui Clinton

Preşedintele Barack Obama speră că tradiţia americană ca persoanele aflate la putere să nu folosească sistemul judiciar împotriva opozanţilor săi va continua, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe. El a fost întrebat despre ameninţarea formulată de preşedintele ales Donadl Trump că o va trimite la închisoare pe rivala sa democrată Hillary Clinton.

Candidates Hillary Clinton And Donald Trump Hold Second Presidential Debate At Washington University

FOTO: Getty Images

Avem o tradiţie veche în această ţară (…) ca oamenii aflaţi la putere să nu folosească sistemul judiciar pentru a obţine răzbunare politică (…). Preşedintele este încrezător că acest lucru va continua”, a afirmat purtătorul de cuvânt Josh Earnest într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

De asemenea, administraţia Obama îşi menţine angajamentul de a implementa Acordul de la Paris pentru contracararea încălzirii climatice, dar şi acordul nuclear iranian, a precizat Earnest.

„Administraţia rămâne angajată să implementeze aceste politici până pe 20 ianuarie (când va depune jurământul Trump – n.r.) şi vom onora angajamentele luate în fiecare dintre aceste domenii”, a dat el asigurări.

Trump, care critică acordul cu Iranul şi Acordul de la Paris, îşi începe mandatul pe 20 ianuarie.