PORTRET. Donald Trump, un businessman pe scena politică

Data actualizării: Data publicării:
trump getty

Donald Trump, omul despre care mulţi spuneau până nu demult că e doar un clovn pe scena politică, e convins că succesul pe care l-a avut în afaceri îl urmăreşte şi în politică. A reuşit să scape de 16 contracandidaţi şi a obţinut învestitura republicană în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Acum, e umăr la umăr cu Hillary Clinton.

O cunosc pe Hillary şi cred că ar fi un foarte bun preşedinte sau vicepreşedinte." - scria Donald Trump în 2008, pe blog, într-un comentariu despre alegerile prezidenţialele din acel an, din Statele Unite. Acum, adică opt ani mai târziu, lucrurile stau simţitor diferit. E şi firesc”.

În 2016, Donald Trump crede că el ar fi un foarte bun preşedinte. Insistă că are o viziune clară despre cum va deveni America măreaţă din nou. Cât despre convingeri politice, lui Trump i-a fost greu să se decidă, de-a lungul ultimelor decenii, din ce tabără face parte.

Reporter, în 1993: Deci, sunteţi democrat?

D. Trump: Da, cam aşa ceva.

Moderator, în 1997: Sunteţi un conservator republican?

D. Trump: Cel mai probabil, cred sunt. Sunt destul de conservator. În general, sunt republican.

Acum, nu e doar un republican. E republicanul care vrea la Casa Albă. În doar câteva vorbe, Donald John Trump e politician, om de afaceri şi celebritate de televiziune.

S-a născut pe 14 iunie 1946 în New York şi este fiul unui constructor devenit agent imobiliar. E la a treia căsătorie şi are cinci copii. Licenţiat în economie, Trump a intrat în afaceri ajutându-şi tatăl şi apoi a devenit celebru în America pentru zgârie-norii construiţi în Manhattan şi în marile oraşe. Şi pentru că e faimos, din 2007 are şi o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Odată cu faima, s-a adunat şi averea, estimată de Forbes la peste 4 miliarde de dolari. Numele Trump e scris cu litere uriaşe pe o clădire de 58 de etaje din Manhattan, acolo unde magnatul îşi are biroul plin de cadouri de la sportivi celebri.

Tot în Trump Tower se află şi apartamentul luxos în care locuieşte cu cea de-a treia soţie, Melania - un fost fotomodel născut în Slovenia, şi cu fiul lor. E un penthouse de o sută de milioane de dolari, inspirat de Palatul Versailles.

Dacă va ajunge să locuiască la Casa Albă, magnatul politician va trebui să renunţe la afaceri. Nu e îngrijorat de acest lucru, pentru că şi-a pus deja cei trei copii mai mari în funcţii cheie în companiile sale şi totul este sub controlul familiei. Deocamdată, Trump încearcă să împace şi afacerile, şi politica. Se trezeşte la cinci dimineaţa, citeşte ziarele, apoi urmăreşte tot ce e politic la televizor. Spune că nu are timp de sport, dar că se menţine în formă călătorind destul de mult. Când are timp, preferă să joace golf.

Donald Trump: „Ajungi să cunoşti oameni pe un teren de golf. Şi afli lucruri despre oameni”.

Donald Trump are alături familia sa numeroasă. Foarte activă în campania electorală a fost fiica sa, Ivanka.

Cât despre ceilalţi patru copii Trump, din primele două căsătorii ale magnatului, toţi spun că sunt mândri de numele lor, de tatăl lor şi de cum au fost educaţi.

Donald Trump Jr., fiul magnatului: „Nu putem spune că nu am fost răsfăţaţi, ar fi ridicol. Dar am fost răsfăţaţi prin educaţie, cu experienţe frumoase. Nu am fost genul de copii care să meargă la colegiu cu un Ferrari. Mereu a trebuit să dovedim că merităm tot ceea ce am primit”.

Recapitulăm: Donald Trump are 70 de ani, peste 4 miliarde de dolari, cinci copii, trei căsătorii şi convingerea că va fi preşedintele Americii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri