Trump acuză profesioniști și presa că organizează protestele

Data actualizării: Data publicării:
Protests Erupt Around Country Day After Donald Trump Elected President
CHICAGO, IL - NOVEMBER 09: Demonstrators protest outside the Chicago Theatre November 9, 2016 in Chicago, Illinois. Thousands of people across the United States took to the streets in protest a day after Republican Donald Trump was elected president, defeating Democrat Hillary Clinton. (Photo by John Gress/Getty Images)

Donald Trump a precizat, pe Twitter, că cei care au ieșit în stradă să protesteze împotriva alegerii lui în funcția de președinte al SUA sunt „protestatari de profesie, împinși de la spate de presă”. Este prima reacția a republicanului la adresa demonstrațiilor împotriva sa care au început de când și-a anunțat victoria. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De aceeași părere este și fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. De fapt, a folosit termeni si mai duri. În timpul unei emisiuni la Fox News, fostul edil i-a numit pe demonstranţi „o gaşcă de copii răsfăţaţi care nu ştiu să piardă”.

Giuliani este un apropiat al magnatului republican şi se zvonește că va fi numit de Trump şef al Departamentului de Justiţie.

Actualul primar al New York-ului însă, democratul Bill de Blasio, este de partea nemulţumiţilor. El spune că cei care ies în stradă fac un lucru bun, pentru că îşi fac vocea auzită şi nu se lasă pradă resemnării. Sigur, protestatarii, în principal tineri studenți, știu și ei că nu au ce să mai schimbe. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri