Sociolog: Nimeni nu a luat în calcul că imigranţii integraţi deja îi urăsc pe noii imigranţi

Data actualizării: Data publicării:
sociolog

Victoria lui Donald Trump se explică mai ales, prin lacunele din campania lui Hillary Clinton. E ceea ce spune, la Digi24, sociologul Dan Jurcan, director de cercetare la IRES. El apreciază că Hillary Clinton nu a reuşit să mobilizeze în totalitate potenţialul electoral pe care l-ar fi avut. Fosta prima doamnă ar fi putut, de pildă, să primească mai multe voturi din partea femeilor.

Nu s-a folosit suficient de faptul că e prima femeie candidat la preşedinţia SUA. Votată doar de 56% şi în ciuda tuturor scandalurilor legate de sexism, hărţuire socială, atitudinea misogină a lui Trump, tot a reuşit să culeagă votul a 44% dintre femei.

Foarte multe dintre mesajele lui Trump, în mod paradoxal, au prins şi în rândul imigranţilor hispanici. Nimeni nu a luat în calcul că imigranţii care s-au integrat deja care sunt la prima, a doua generaţie, în mod paradoxal îi urăsc pe noii imigranţi. Americanul de rând şi-a dorit schimbare în proporţie de 38 %, mai mult decât siguranţa zilei de mâine, locuri de muncă. 80% dintre votanţii lui Trump au spus: vrem schimbare. Trump a fost omul care a dat glas multor frământări care există în societatea americană”, a declarat Dan Jurcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri