Primul discurs al lui Trump după victorie: Apel la „unitatea unei naţiuni profund divizate'

Data actualizării: Data publicării:
Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Republican president-elect Donald Trump walks on stage with his son Barron Trump (C), and wife Melania Trump during his election night event at the New York Hilton Midtown in the early morning hours of November 9, 2016 in New York City. Donald Trump defeated Democratic presidential nominee Hillary Clinton to become the 45th president of the United States. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Donald Trump le-a cerut susținătorilor, dar și celor care nu l-au votat, să treacă peste momentele grele ale campaniei electorale pentru ca America să devină un popor unit, după o bătălie crâncenă, care a divizat profund o națiune.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a câştigat alegerile graţie unui discurs anti-sistem, departe de tradiţionala corectitudine politică americană. Declaraţiile sale extrem de dure au provocat numeroase controverse.

16 iunie 2015: Aceşti oameni nu sunt cei mai buni! Când Mexicul îşi trimite oamenii aici, nu îi trimite pe cei mai buni dintre ei. Aduc droguri, infracţiuni, sunt violatori şi unii dintre ei îmi imaginez că sunt oameni buni.

7 decembrie 2015: Donald J. Trump cere o interdicţie totală şi completă pentru musulmanii care vor să intre în Statele Unite, până în momentul în care reprezentanţii ţării noastre vor putea să-şi dea seama ce naiba se întâmplă!

19 octombrie 2016: Avem nişte hombres (oameni, n.r.) răi în ţară şi o să-i dăm afară.

Acum, Donald Trump pare să-şi fi schimbat complet discursul.

9 noiembrie 2016: E momentul ca America să-şi vindece rănile dezbinării. Trebuie să ne înţelegem. Tuturor republicanilor, democraţilor şi independenţilor din această seară le spun că e momentul să venim laolaltă ca un popor unit. E momentul.

Foto: Gulliver/GettyImages

Foto: Gulliver/GettyImages

"Este timpul să ne lingem rănile în urma teribilei bătălii și este timpul să devenim un popor unit", a spus Trump în faţa susţinătorilor şi a militanţilor din campania electorală. Preşedintele ales al Statelor Unite a spus că tot ce s-a întâmplat în campanie a fost începutul unei mișcări care va transforma țara. „Trebuie să lucrăm pentru a ne reface ţara”, a mai spus Trump, adăugând că niciodată visele nu sunt prea mărețe.

Trump a spus că este pregătit și are planuri mărețe pentru țara pe care o va conduce de la 20 ianuarie 2017. El a enumerat intenția de a dubla creșterea economică a Statele Unite, de reconstrucția infrastructurii americane, care va crea milioane de noi locuri de muncă.

Donald Trump a anunțat că în relațiile internaționale, Statele Unite vor pune pe primul plan interesele proprii și vor fi un partener corect cu orice partener.

"Veţi fi mândri de mine", a spus Trump.

Înainte de a rosti discursul de învingător, Donald Trump a anunțat că a fost sunat la telefon de contracandidata sa, Hillary Clinton, care l-a felicitat. Trump a adăugat apoi că, deși campania a fost extrem de dură, Hillary Clinton a luptat din greu și a fost un politician care și-a îndeplinit cu onoare serviciul față de țară.

Trump le-a mulţumit membrilor familiei, staff-ului de campanie și, în mod special, lui Rudolph Giuliani, fostul primar de New York care l-a susținut în campania electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri