Alegeri SUA 2020. Joe Biden: Nu declar că am câștigat, cred că vom câștiga. Nu suntem dușmani, e timpul să fim uniți ca națiune

Data actualizării: Data publicării:
Democratul Joe Biden, candidat la alegerile prezidențiale, alături de Kamala Harris, candidata pentru postul de vicepreședinte, se adresează națiunii, a doua zi după scrutinul ale cărui rezultate sunt încă incerte
Democratul Joe Biden, candidat la alegerile prezidențiale, alături de Kamala Harris, candidata pentru postul de vicepreședinte, se adresează națiunii, a doua zi după scrutinul ale cărui rezultate sunt încă incerte Foto: Profimedia

Joe Biden, candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, care se apropie de câștigarea celor 270 de voturi electorale necesare pentru a fi învingător în alegerile prezidențiale, a ieșit la declarații, miercuri, dar a evitat să-și revendice categoric victoria. În schimb, a făcut apel la unitatea americanilor și a spus că poate a câștigat alegerile ca democrat, dar va conduce Statele Unite ca american.

„Președinția nu este o instituție de partizanat politic. Este singura instituție din această țară care îi reprezintă pe toți și îi are în grijă pe toți americanii și este exact ceea ce am de gând să fac și eu”, a spus Joe Biden. 

El a recunoscut că există multă discordie și neliniște în țară, dar chiar dacă părerile sunt atât de polarizate, „trebuie să încetăm să ne mai tratăm oponenții politici ca dușmani”, a cerut fostul vicepreședinte. „Nu suntem dușmani. Ce ne unește ca americani este mult mai puternic decât ceea ce ne divizează”, a subliniat Biden. 

El a menționat caracterul istoric pe care le-au avut aceste alegeri, în care au votat peste 150 de milioane de alegători.

„Acum, după o noapte de numărat voturi, este clar că suntem pe care de a câștiga suficiente state pentru a ajunge la cele 270 de voturi electorale necesare pentru accederea la președinție. Nu sunt aici ca să declar că am câștigat, sunt aici să spun că atunci când numărătoarea se va încheia, cred că noi vom fi câștigătorii”, a punctat Joe Biden. 

Potrivit celor mai recente proiecții CNN, Biden ar avea 253 din cele 270 de voturi electorale necesare, pe când Donald Trump are 213. Încă nu au fost anunțate rezultatele definitive în șase state: Alaska, Arizona, Georgia, Carolina de Nord, Nevada și Pennsylvania. Oricare dintre cei doi candidați are încă șanse să câștige.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri