Alegeri SUA 2020. Primele reacții de la liderii lumii după ce Biden și Harris au fost declarați câștigători, conform proiecțiilor

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden și Kamala Harris
Joe Biden și Kamala Harris. Foto: GettyImages

Lideri politici din toată lumea i-au felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, și pe Kamala Harris, candidată pentru funcția de vicepreședinte, după ce proiecțiile i-au declarat câștigători ai scrutinului.

Felicitări, Joe Biden și Kamala Harris. Țările noastre sunt prieteni apropiați, parteneri și aliați. Împărtășim o relație unică pe scena mondială. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună”, a scris premierul canadian Justin Trudeau.

„Americanii și-au numit președintele. Felicitări JoeBiden și KamalaHarris! Avem multe de făcut pentru a face față provocărilor de astăzi. Să acționăm împreună”, a scris pe Twitter președintele Franței, Emmanuel Macron.

„E bine că în sfârșit avem cifre clare. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu următoarea administrație americană. Vrem să investim în cooperarea noastră pentru un nou început transatlantic, un nou acord”, a scris ministrul de externe germa Heiko Maas pe Twitter.

„Vreau să îl felicit pe noul președinte ales al SUA. Joe Biden a fost un adevărat prieten al acestei țări de-a lungul vieții sale și aștept cu nerăbdare să lucrez cu el în anii următori. De asemenea, aștept cu nerăbdare să-l primesc aici când circumstanțele o vor permite”, a scris premierul Irlandei, Michaeal Martin.

„Bine ai revenit, America! Felicitări, JoeBiden și KamalaHarris pentru alegere! Când urmează să sărbătorim a 5-a aniversare a Acordului de la Paris, această victorie simbolizează nevoia noastră de a acționa împreună mai mult ca oricând, având în vedere situația de urgență climatică”, a scris primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Îl felicit în numele guvernului norvegian pe JoeBiden pentru victoria sale în alegeri. SUA sunt cel mai important aliat al Norvegiei și colaborăm îndeaproape în multe domenii. Aștept cu nerăbdare să dezvoltăm cooperarea noastră cu SUA sub conducerea lui Joe Biden și Kamala Harris”, a scris premierul Norvegiei, Erna Solberg.

„Felicitări președintelui ales Joe Biden. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noua administrație SUA pentru a consolida relațiile transatlantice și a coopera în probleme globale, precum schimbările climatice, apărarea democrației și securitatea internațională”, a scris și premierul Portugaliei, Antonio Costa.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri