Alegeri SUA 2020. Primul senator transgender din istoria SUA

Data publicării:
sarah mcbride senator transgender sua
Sarah McBride. prima persoană transgender aleasă în Senatul SUA la alegerile din noiembrie 2020 Foto: Guliver/GettyImages

Sarah McBride a devenit prima persoană care își asumă în mod deschis transsexualitatea și care intră în Senatul SUA, după ce a câștigat marți alegerile din statul Delaware.

Ea devine astfel persoana transgender care accede funcția cea mai înaltă în stat de până acum. McBride îl va înlocui pe senatorul democrat Harris McDowell, care nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Sarah McBride, în vârstă de 30 de ani, a făcut deja istorie la Convenția democraților din 2016, când a fost prima persoană transgender ce a vorbit la un astfel de eveniment național important. 

Sarah McBride s-a născut în Wilmington, statul Delaware, orașul unde își are reședința și Joe Biden, candidatul democraților la alegerile prezidențiale din 2020. Ea a lucrat în 2010 inclusiv cu Beau Biden, fiul cel mare al lui Joe Biden, care a murit în urma unui cancer cerebral.

În 2014, Sarah McBride s-a căsătorit cu Andrew Cray, un alt activist al mișcării pentru drepturile LGBT, care, la patru zile după nuntă, a murit de cancer.

Alte patru persoane transgender candidează la alegerile de anul acesta pentru Congres: Danica Roem în Virginia, Brianna Titone în Colorado și Lisa Bunker și Gerri Cannon în New Hampshire.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri