ALEGERI SUA. Hacker-ul Rasputin a încercat să vândă conturi de administrator la autoritatea de supraveghere a sistemului de vot

Data publicării:
tastatura calculator internet posibil hacker

În anul în care în SUA au fost lansate cele mai multe acuzații de fraudă electorală o companie de securitate cibernetică anunță că autoritatea de supraveghere a sistemului de vot american a fost victima unui atac de proporții. Potrivit Recorded Future un hacker rus a încercat să vândă conturi de administrator.

rasputin-eac-breach-1

Compania de securitate spune că a anunțat agenția, iar răspunsul oficialilor a fost că „sunt conștienți de o posibilă intruziune” și că lucrează cu oamenii legii pentru a rezolva problema. Autoritatea de supraveghere a sistemului de vot nu administrează alegerile, doar certifică mașinile folosite în timpul alegerilor.

rasputin-eac-breach-2

Potrivit Recorded Future, un hacker cu numele Rasputin a fost depistat încercând să vândă o vulnerabilitate de sistem și a identificat mai mult de o sută de conectări la sistem care au fost compromise.

rasputin-eac-breach-3

Hacker-ul a folosit aparent o injecție SQL pentru a obține lista de utilizatori și parole care au fost în cele din urmă sparte. Cu acest tip de date cineva ar putea avea acces la testarea planurilor și a rezultatelor pentru diverse mașini de vot. Autoritatea de supraveghere nu stochează informații despre vot sau despre persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri