Sari la conținut

Alegeri SUA | Noi victorii pentru Donald Trump. Hillary Clinton, înfrântă în Michigan 

Cea mai clară victorie a lui Donald Trump a fost în Mississippi, unde a luat 49 la sută din voturile republicanilor, fiind urmat la mare distanţă de către principalul oponent, Ted Cruz. În Michigan, Donald Trump a fost preferat de doar 37 la sută dintre republicani. Marea surpriză a fost cel clasat pe locul doi, guvernatorul de Ohio, John Kasich.

Republicanii tradiţionali încearcă să-l oprească pe Donald Trump. Un grup apropiat partidului a difuzat, doar săptămâna trecută, 7000 de reclame împotriva magnatului imobiliar. În plus, 76 la sută dintre spoturile care atacă un candidat sunt îndreptate împotriva lui Donald Trump. Chiar şi aşa, afaceristul este încrezător că va fi preşedinte.

„Hillary o să fie uşor de bătut. Este un candidatul cu multe probleme, foarte multe probleme. Cred că o să fie o ţintă foarte uşoară, dacă va fi lăsată să candideze. Sunt mari dubii dacă va fi lăsată să candideze. Dacă guvernul îşi va face datoria aşa cum trebuie, ea nu va candida”, a spus Donald Trump.

Victoria din Michigan îi deschide calea lui Trump pentru o zi potenţial decisivă săptămâna viitoare. La 15 martie sunt chemaţi la urne alegătorii din Ohio, Florida, Illinois, Missouri şi Carolina de Nord – state care, la fel ca Michigan, au numeroşi delegate, potrivit News.ro.

Mai mult, în Ohio şi Florida câştigătorul ia toţi delegaţii. Astfel, dacă Trump câştigă în cele două state, ar putea obţine un avans decisiv în faţa contracandidaţilor săi.

În ceea ce îi privește pe democrați, victoria lui Bernie Sanders în Michigan a fost o surpriză, întrucât sondajele de opinie o creditau pe Hillary Clinton cu un avans de peste 10% în acest stat, scrie News.ro. Potrivit CNN, Sanders a obţinut 50% din voturi, iar Clinton 48,1%. Ca număr, diferenţa a fost mică, de numai circa 20.000 de sufragii. În Michigan erau în joc 130 de delegaţi.

Rezultatele arată că revoluţia politică este „puternică în toate zonele din ţară”, a spus Sanders.

Hillary Clinton a câştigat detaşat în Mississippi, ceea ce îi asigură un avans confortabil de câteva sute de delegaţi în faţa rivalului său.

Citiți și: 
Alegeri SUA | Donald Trump revine asupra promisiunii de a-i tortura pe teroriști
ALEGERI SUA 2016: Jurnalist american, despre o campanie imposibil de prezis: „De fiecare dată când am încercat să facem o prognoză, am avut probleme”
PORTRET. Donald Trump, un candidat controversat