Alegerile din SUA. Surpriza din sondajul CBS News/NYT

Data publicării:
donald trump campanie presedinte - GettyImages - 21 iulie 2015

Sursa foto: Gulliver/Getty Images

Ultimul sondaj CBS News/New York Times, arată că 41% dintre alegătorii înregistrați l-ar vota pe Donald Trump, iar 47% pe Hillary Clinton.

Trebuie menţionat că, în timp ce în tabăra republicană Trump a rămas în cursa internă fără rivali, în cea democrată Hillary Clinton are încă de luptat cu Bernie Sanders.

Dar, chiar dacă o nominalizare a fostei prime doamne este mai mult decât probabilă, contracandidatul ei în alegerile primare ale Partidului Democrat pune totuşi probleme pe termen lung.

Unii analişti se aşteaptă, iar alţii nu exclud ca o parte a celor care l-ar prefera pe Sanders în locul lui Clinton să migreze, la scrutinul prezidenţial, spre Trump.

Luna trecută, Hillary Clinton avea un avans de zece puncte în fața rivalului său, într-un sondaj comandat de CBS News, acum distanţa în măsurătoarea CBS/New York Times s-a redus simţitor la şase procente.

În scenariul unei confruntări directe Bernie Sanders – Donald Trump, ultimul sondaj îl creditează pe politicianul democrat cu 51%, faţă de 38% pentru excentricul miliardar.

Potrivit Agerpres, care citează Ney York Times, sondajul a fost realizat telefonic şi pe un eșantion de 1.300 de adulți. Marja de eroare este de 3%.

Spre deosebire de Bernie Sanders, Hillary Clinton a reuşit să atragă cei mai mulţi delegaţi din cei 2.383.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri