Ambasadorul SUA: Sper ca viitorul Guvern să continue reformele Cabinetului Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
hans klemm - fb

România trebuie să continue reforma din administraţie şi justiţie şi după alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA la București. Diplomatul a atras atenția că parteneriatul dintre Statele Unite şi România este mai solid decât oricând si că cele două ţări contribuie împreună la securitatea globală şi regională.

hans klemm - fb

„Statele Unite se apropie de nişte alegeri critice, iar România va avea şi ea alegeri foarte importante. Rezultatul acestor două alegeri duce la continuarea întăririi relaţiilor dintre cele două ţări. (...) Eu cred că noul guvern care va prim puterea în decembrie va primi o moştenire importantă pe care va construi. Sper ca reformele în politicile publice să fie continuate, reformele pieţei de capital din România vor spori investiţii locale dar şi străine în România”, a spus Hans Klemm, la Bucharest Forum.

Ambasadorul SUA în România a precizat că atât premierul Cioloş, cât şi preşedintele Klaus Iohannis, şi-au luat un angajament privind relaţiile economice dintre SUA şi România.

„Atât el (n.r. - Cioloş), cât şi domnul Iohannis au subliniat că România îşi ia un angajament în plus ca partener transatlantic în relaţiile economice dintre SUA şi România pentru a avea relaţii comerciale bilaterale. Am avut rezultate de succes, luând în considerare contribuţiile şi paşii făcuţi de România în ultima perioadă, mai ales de guvernul Cioloş, pentru a arăta dorinţa de a investi în relaţiile comerciale, de a îmbunătăţii climatul economic, de a demara o strategie”, a mai spus Klemm. 

De asemenea, Hans Klemm a mai spus că România este un exemplu pentru Europa privind lupta anticorupţie.

„De multe ori am specificat că România duce o luptă credibilă împotriva corupţiei, din ce in ce mai acerbă, ceea ce este evident nu numai în ochii SUA, care e un partener democrat pe deplin, e un exemplu şi pentru această parte a Europei şi a lumii şi a Europei de Est. Pentru a promova securitatea şi prosperitatea si democraţia, contribuţiile României au dus la acest moment din istorie, la care parteneriatul mai strâns ca niciodată cu SUA”, a declarat ambasadorul SUA în România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri