Angelina Jolie, despre Trump: Multe dintre lucrurile pe care le auzim sunt neamericane

Data actualizării: Data publicării:
Angelina Jolie Attends UNHCR Press Conference
AZRAQ,JORDAN - SEPTEMBER 9: US actress and UNHCR special envoy and Goodwill Ambassador Angelina Jolie speaks during a press conference at Al- Azraq camp for Syrian refugees on September 9, 2016, in Azraq, Jordan. Jolie arrived at the camp and visited syrian families before speaking to the media. (Photo by Jordan Pix/Getty Images)

Angelina Jolie a vorbit, într-un interviu acordat BBC News, despre Administrația Trump. Evitând să spună numele președintelui american, o tactică adoptată și de alte vedete de la Hollywood, actrița a spus că „multe dintre lucrurile pe care le auzim și care sunt bazate pe ură, teamă și care împart oamenii în funcție de rasă și prejudecată sunt neamericane”.

Angelina Jolie Attends UNHCR Press Conference
Foto: Gulliver/Getty Images

Poporul american este mai măreț decât orice președinte. Am încredere în țara mare și valorile pe baza cărora a fost fondată și la care ținem. În prezent, cred că ceea ce este extraordinar este faptul că oameni din toată lumea încep să vorbească despre drepturile lor civile și despre ce simt. În America, auzim oameni care spun „acest lucru este neamerican, este neconstituțional. Asta este ceea ce sunt””, a declarat Angelina Jolie.

Citiți și: Angelina Jolie, primele declarații publice după divorț

Actrița a scris recent un articol pentru New York Times în care critica ordinul semnat de Donald Trump prin care a fost interzis accesul în SUA cetățenilor din opt țări musulmane. Angelina Jolia a făcut atunci un apel la Administrația Trump să nu ia decizii bazate pe teamă, ci pe fapte.

Ca mamă a șase copii, care au fost cu toții născuți în țări străine și sunt mândri cetățeni americani, îmi doresc ca țara noastră să fie una sigură pentru ei și pentru toți copiii acestei națiuni. Dar, de asemenea, vreau să știu că copiii refugiați care întrunesc condițiile pentru azil vor avea șansa să își susțină cazul în fața unei Americi pline de compasiune. Și că putem să gestionăm problema securității fără să interzicem țări întregi, inclusiv bebelușii, din cauza geografiei sau religiei. Pur și simplu nu este adevărat că granițele noastre sunt luate cu asalt de refugiați sau că refugiații sunt primiți în SUA fără o anchetă exhaustivă”, a scris actrița. 

Tatăl actriței Angelina Jolie, Jon Voight, este unul dintre puținii actori de la Hollywood care îl susțin pe Donald Trump și care chiar au vorbit în favoarea acestuia. 

Controversatul ordin semnat de Donald Trump, intitulat „Protecţia naţiunii contra intrării teroriştilor străini în Statele Unite", a produs efecte lanţ, până când a fost oprit temporar de o instanță SUA. Haosul din sistemul american de imigrație a afectat nu doar refugiații, ci și rezidenți cu acte în regulă, blocați în aeroporturi din Statele Unite și din întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri