Anthony Fauci a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Data publicării:
Anthony Fauci gesticulează
Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Foto: Profimedia Images

Celebrul medic american Anthony Fauci, principalul consilier al preşedintelui Joe Biden în combaterea crizei sanitare provocate de noul coronavirus în Statele Unite, a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunţat Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID), condus chiar de acest specialist în imunologie.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani şi care a devenit foarte repede imaginea oficială a luptei împotriva pandemiei în Statele Unite, este vaccinat anti-COVID-19 şi a primit două doze de rapel, a precizat NIAID într-un comunicat. Simptomele lui sunt uşoare, informează Agerpres.

El "se va izola şi va continua să lucreze de acasă", potrivit aceluiaşi comunicat, care precizează că renumitul medic nu a intrat în contact în perioada recentă cu preşedintele Joe Biden.

În 2020, Anthony Fauci, deja celebru în lumea specialiştilor în boli infecţioase şi în lupta împotriva SIDA, dar destul de puţin cunoscut de marele public, a fost proiectat sub luminile reflectoarelor după ce s-a alăturat celulei de criză privind combaterea noului coronavirus înfiinţată de fostul preşedinte american Donald Trump.

Mesajele lui simple şi repetate fără încetare, precum şi nenumăratele sale apariţii la posturile de televiziune, au făcut din Anthony Fauci personalitatea liniştitoare de care America avea nevoie în timpul pandemiei.

Deşi a încercat întotdeauna să se ţină departe de politică, Anthony Fauci a devenit treptat ţinta preferată a conservatorilor, în contextul politizării extrem de puternice a crizei sanitare în Statele Unite.

"Este vaccinat de opt ori şi poartă patru măşti şi, cu toate astea, corona a reuşit să-şi găsească drumul spre el. ŞTIINŢA!", l-a ironizat miercuri pe Twitter fiul cel mare al fostului preşedinte, Donald Trump Jr.

Cazurile de infectare a unor persoane în pofida vaccinării lor anti-COVID-19 s-au înmulţit după apariţia Omicron, ale cărui subvariante se află la originea actualului val pandemic din Statele Unite.

Medicul american reuşise până acum să evite să contracteze noul coronavirus, adoptând un comportament extrem de precaut. De exemplu, el a refuzat recent să participe la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă, un eveniment care s-a dovedit ulterior un focar de infectări.

Statele Unite înregistrează în prezent peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi, un număr considerat în mare parte subestimat de către experţi, mai ales din cauza utilizării, de acum, foarte extinse a testelor individuale realizate la domiciliu, ale căror rezultate nu sunt neapărat comunicate apoi autorităţilor locale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri