Arma folosită în atacul armat din El Paso, când au fost uciși 22 de oameni, ar fi provenit din România

Data actualizării: Data publicării:
patrick crusius politia el paso
FOTO: Police Department El Paso

Suspectul masacrului din El Paso, Texas, de la începutul acestei luni, în care au fost ucise 22 de persoane, a declarat poliției că pușca AK pe care a folosit-o în atac provenea din România, potrivit unui raport de anchetă, relatează Associated Press potrivit Mediafax.

Texas Tribune a informat miercuri că Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a declarat poliției că a comandat arma online înainte de a o ridica dintr-un magazin de arme din apropierea casei sale situată într-o suburbie din Dallas.

Publicaţia a citat un document al Secției de Securitate Publică din Texas, în care se arată că suspectul a spus poliției că a cumpărat mii de cartuşe din Rusia.

Crusius le-a spus că pușca provenită din România a fost livrată către Gun Masters, un magazin de arme din Allen, Texas, potrivit raportului. În Allen nu există un magazin de arme cu acel nume, dar există un magazin numit Gunmaster în oraşul Plano din apropiere.

Un angajat al magazinului a declarat pentru The Associated Press că proprietarul nu este disponibil și că întrebările trebuie să îi fie trimise prin e-mail.

Gunmaster nu a răspuns miercuri la întrebările scrise. Armurierul magazinului, Brian Park, a declarat marți pentru The Tribune că nu știe dacă Crusius a cumpărat arma de acolo.

Poliția nu a numit modelul exact al puștii utilizate în atac. Potrivit unui mandat, Crusius le-a spus anchetatorilor că este o pușcă de asalt AK-47. Poliția a furnizat informații specifice despre muniție, care poate fi folosită pentru o pușcă de tip AK-47.

Poliția din El Paso a declarat la scurt timp după atacul armat în care au fost ucise 22 de persoane că pușca a fost cumpărată legal. Experții spun că achiziționarea de arme online este comună.

Crusius este acuzat că a ucis împușcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas.

Citește și

Masacru în Texas. Dezvăluirile de groază ale unor supraviețuitori: A început să împuște pe toată lumea, cu furie

Avocat: Mama tânărului care a ucis 22 de oameni în Texas anunţase poliţia că el îşi cumpărase armă de asalt. Poliţia nu a cerut detalii

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri