Art-Less, un protest cultural împotriva politicii anti-imigrație a lui Trump

Data publicării:
1476733493

The Davis Museum, un muzeu amenajat în cadrul Wellesley College din statul american Massachusetts, a anunţat că a luat decizia de a îndepărta din spaţiile sale expoziţionale, începând de joi şi până luni - Ziua Preşedintelui -, toate operele de artă create sau donate de imigranţi, informează CNN.

1476733493

În schimbul acelor opere de artă, curatorii muzeului american vor expune cutii acoperite cu pânză neagră, iar pereţii vor fi acoperiţi cu etichete ce includ mesajul ”Creat de un imigrant”.

Managerii instituţiei muzeale au acordat şi un nume acestei iniţiative - ”Art-Less” -, care a fost creată pentru a sublinia impactul pe care l-au avut imigranţii asupra societăţii americane, inclusiv în domeniul artelor.

Una dintre principalele opere de artă care au fost scoase din muzeu este un portret al preşedintelui american George Washington.

Portretul a fost realizat de Adolf Ulrik Wertmüller, un imigrant care s-a stabilit în Statele Unite în anii 1790. Pictura a fost donată Muzeului Davis de o familie de imigranţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei muzeale, aproximativ 20% din totalul operelor expuse în galeriile permanente ale sale au fost create sau donate de imigranţi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri