Sari la conținut

Ashton Kutcher, discurs emoționant în Senatul SUA

Actorul şi activistul pentru drepturile omului Ashton Kutcher a cerut senatorilor americani să sprijine iniţiativele care încearcă să pună capăt exploatării sexuale a copiilor. În cadrul unei audieri care a avut loc miercuri în Senatul american, actorul Ashton Kutcher, vizibil emoţionat, a spus că a sosit timpul pentru ca „societatea şi guvernul să îi apere pe cei vulnerabili”, relatează News.ro

Ashton Kutcher a vorbit în calitate de preşedinte al Thorn, o companie care produce un software ce contribuie la localizarea victimelor abuzurilor. Actorul a spus că în această calitate a fost  expus la anumite lucruri „pe care nicio persoană nu ar trebui să le vadă”.

„Dreptul de a fi fericit, pentru atât de mulţi, a fost luat, a fost violat, a fost abuzat, a fost luat cu forţa”, a spus Ashton Kutcher în acel discurs.

Actorul a susţinut acel discurs în comisia pentru relaţii externe din cadrul Senatului american din Washington şi a spus că noua tehnologie este necesară pentru a preveni site-urile să promoveze reclame care promovează exploatarea sexuală a minorilor.

„Tehnologia poate fi utilizată pentru a promova sclavia, dar ea poate fi folosită şi pentru a dezactiva sclavia. Putem să construim instrumente care să fie mai bune decât dispozitivele lor, pentru a lupta împotriva acestei situaţii”, a adăugat Ashton Kutcher.

Potrivit dezvăluirilor sale, unul dintre instrumentele create de compania sa este Spotlight, un software ce a contribuit la identificarea a peste 6.000 de victime în doar şase luni. Programul a fost dezvoltat după publicarea în 2012 a unui sondaj care a descoperit că 63% dintre minorii care au căzut victime acestor abuzuri au fost vânduţi şi cumpăraţi online.

Ashton Kutcher, care este căsătorit cu actriţa Mila Kunis, cu care are doi copii, a mai spus că doreşte să ajute toate victimele din lumea întreagă prin intermediul activităţii sale din cadrul companiei Thorn şi a dezvăluit că a fost extrem de afectat de imaginile pe care le-a văzut.

„Am văzut un conţinut video cu un copil care are aceeaşi vârstă cu unul dintre copiii mei şi care a fost violat de un bărbat american care făcea turism sexual în Cambodgia. Acel copil era atât de condiţionat de mediul în care trăia încât credea că totul era un fel de joc”, a explicat starul hollywoodian.

Actorul le-a spus celor prezenţi la audiere, intitulată ”Ending Modern Slavery”, că firma Thorn a fost contactată de autorităţi care i-au cerut să le ajute să îi monitorizeze şi infractorii online cu ajutorul noului program Spotlight.

„Noi eram ultima linie de apărare - un actor şi fundaţia lui. Acesta este de acum locul meu de muncă zilnic şi mă voi ţine de el”, a adăugat Ashton Kutcher.