Asistenta principală a guvernatorului Andrew Cuomo, acuzat de hărțuire sexuală, și-a dat demisia

Data publicării:
West Indian Day Parade Winds Through Brooklyn
Andrew Cuomo. Foto: Guliver / GettyImages

Asistenta principală a lui Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei, a demisionat duminică. Melissa DeRosa ar fi încercat să acopere acţiunile guvernatorului şi să se răzbune împotriva unuia dintre acuzatorii săi.

Numele Melissei DeRosa apare menţionat de 187 de ori în raportul de 168 de pagini care a fost publicat marţi.

"Personal, ultimii doi ani au fost obositori emoţional şi mental. Sunt pentru totdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi lucrat cu astfel de colegi talentaţi pentru statul nostru", a declarat DeRosa într-un comunicat, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii nepotrivite a adresa a 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile pentru ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la preşedintele Joe Biden și alți colegi democrați, dar s-ar putea în curând confrunta cu o procedură de impeachment pentru a fi dat jos din funcţie de către parlamentarii statului.

Comisia judiciară a Adunării Statului New York are programată o întâlnire pentru a aborda procedurile de impeachment luni la 9.30 ora locală (13.30 GMT).

Între timp, o fostă asistentă ce a depus o plângere penală împotriva lui Cuomo săptămâna trecută acuzându-l că a pipăit-o la conacul executiv din Albany vorbeşte public pentru prima dată într-un interviu televizat urmând a fi difuzat luni, spunând că guvernatorul "trebuie tras la răspundere".

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca "asistent executiv #1" în raport.

Ea le-a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul cu o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întâlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Avocatul său, Rita Glavin, a declarat reporterilor vineri că acuzaţiile lui Commisso au fost fabricate, citând e-mailuri şi alte dovezi documentare despre care ea spune că subminează povestea acesteia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri