Sari la conținut

Atac armat în California: trei morți și un rănit

Trei persoane au murit și o a patra a fost rănită azi-noapte, după ce un bărbat a deschis focul în oraşul californian Fresno. Potrivit poliţiei, agresorul de 39 de ani a strigat „Allah e mare" în timp ce era arestat. Totuşi, Poliţia are îndoieli că ar fi vorba de un atac terorist şi crede mai degrabă că bărbatul a acţionat mânat de ură rasială.

Poliţia din Fresno a fost anunţată că se trage în patru locuri diferite din centrul oraşului. Atacatorul deschidea focul, apoi îşi schimba rapid poziţia şi trăgea din nou. În câteva minute, a tras 16 focuri de armă, lăsând în urmă trei morţi şi un rănit.

Poliţia spune că agresorul este Kori Ali Muhammad, în vârstă de 39 de ani, arestat la locul unuia dintre atacuri. A strigat „Allah e mare" în timp ce era arestat, însă pe internet folosea pseudonimul Black Jesus. El le-a spus poliţiştilor că îi urăşte pe albi şi detestă Guvernul.

„Au fost atacuri neprovocate, comise de un individ care era hotărât să ucidă azi”, a spus Jerry Dyer, șeful poliției din Fresno.

FBI s-a alăturat anchetei, însă Poliţia spune că este puţin probabil să fie vorba de un act de terorism. De altfel, atacatorul era căutat ca suspect într-o altă crimă, comisă săptămâna trecută.