Atac armat în California: trei morți și un rănit

Data publicării:
Police Make Arrest In BTK Murders
PARK CITY, KS - FEBUARY 26: Police tape hangs across the street in front of the house that Dennis Rader lives in February 26, 2005 in Park City, Kansas. Rader is the suspect whom police have arrested on suspicion of first-degree murder in connection with the 10 deaths now tied to the serial killer known as BTK. (Photo by Larry W. Smith/Getty Images)

Trei persoane au murit și o a patra a fost rănită azi-noapte, după ce un bărbat a deschis focul în oraşul californian Fresno. Potrivit poliţiei, agresorul de 39 de ani a strigat „Allah e mare" în timp ce era arestat. Totuşi, Poliţia are îndoieli că ar fi vorba de un atac terorist şi crede mai degrabă că bărbatul a acţionat mânat de ură rasială.

Poliţia din Fresno a fost anunţată că se trage în patru locuri diferite din centrul oraşului. Atacatorul deschidea focul, apoi îşi schimba rapid poziţia şi trăgea din nou. În câteva minute, a tras 16 focuri de armă, lăsând în urmă trei morţi şi un rănit.

Poliţia spune că agresorul este Kori Ali Muhammad, în vârstă de 39 de ani, arestat la locul unuia dintre atacuri. A strigat „Allah e mare" în timp ce era arestat, însă pe internet folosea pseudonimul Black Jesus. El le-a spus poliţiştilor că îi urăşte pe albi şi detestă Guvernul.

„Au fost atacuri neprovocate, comise de un individ care era hotărât să ucidă azi”, a spus Jerry Dyer, șeful poliției din Fresno.

FBI s-a alăturat anchetei, însă Poliţia spune că este puţin probabil să fie vorba de un act de terorism. De altfel, atacatorul era căutat ca suspect într-o altă crimă, comisă săptămâna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri