Atac armat mai puțin obișnuit în SUA

Data publicării:
Shooting in Business Park Leaves Multiple Victims
Foto: Guliver/Getty Images

Trei oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi într-un nou atac armat comis în Statele Unite, într-o zonă industrială din statul Maryland, pe coasta de est. Cea care a deschis focul este o femeie de 26 de ani, care apoi s-a sinucis.

Incidentul a avut loc într-un centru de distribuirea a medicamentelor, în care aceasta era angajată temporar. Martorii spun că femeia s-a certat cu cineva, după care a început să tragă la întâmplare în colegi, cu un pistol. Îşi cumpărase arma legal, a precizat poliţia.

Atacurile armate sunt foarte rar comise de femei. Potrivit unei statistici FBI, s-a întâmplat în mai puţin de 5% dintre cele 160 de astfel cazuri, între anii 2000 şi 2013.

Ultimul atac armat de acest fel a avut loc pe 4 aprilie, când o activistă a cauzei vegetariene a rănit trei persoane, deschizând focul la sediul YouTube de la San Bruno, în California, pentru a se răzbuna pe închiderea de către platformă a mai multora dintre canalele sale video. Ea s-a sinucis după atac.

Autoarea focurilor de armă din Maryland a fost identificată de poliţie ca fiind Snochia Moseley, o locuitoare din regiunea Baltimore. Ea s-a prezentat joi dimineaţa la depozitul unde lucra temporar pentru marca de produse framaceutice Rite Aid, la Aberdeen, un orăşel situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Washington.

Dintr-un motiv necunoscut, ea a deschis focul cu o armă de mână, mai întâi în exteriorul şi apoi înăuntrul clădirii. A încercat, apoi, să se sinucidă, trăgându-şi un glonţ în cap. Grav rănită, a fost transportată la un spital din regiune, unde a murit.

Alerta a fost dată joi, imediat după ora locală 8.00 (15.00, ora României), după primele focuri de armă, iar forţe de poliţie au intervenit rapid, susţinute de angajaţi ai Agenţiei federale însărcinate cu reglementarea armelor şi explozivilor. O şcoală primară situată în apropiere a fost izolată, iar poliţia a cerut automobiliştilor să evite zona.

Porivit şerifului local, femeia a folosit un pistol de tip Glock, pe care l-a cumpărat legal, şi mai multe încărcătoare. 

Poliţia a percheziţionat domiciliul tinerei.

Anual, în Statele Unite sunt ucise cu arme de foc peste 30.000 de persoane, dintre care peste 10.000 în omucideri, potrivit Asociaţiei Everytown for Gun Safety. Ţara este profund împărţită pe tema reglementării portului de armă, un drept garantat de al Doilea Amendament al Constituţiei, care datează din 1791.

După atacul armat într-un liceu de la Parkland, în Florida, în februarie 2018, elevii din această instituţie au lansat o vastă mişcare care cere reforme, eforturi rămase zadarnice pentru moment la nivel legislativ.

Data de 1 octombrie 2018 va marca un an de la cel mai sângeros atac armat din istoria recentă a ţării, la Las Vegas, în Nevada. În total 58 de oameni au fost ucişi.

(surse: News.ro, Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri